Stäng

Vår historia

Engelska Tapetmagasinet har varit verksamt under tre sekler. Inte bokstavligt under hela 300 år, men företaget har varit igång under 1800-, 1900- samt 2000-talet. Firman grundades 1899 och på den tiden fanns det flera välkända tapethandlare i innerstaden. Brolin & Åkerholm på Kyrkogatan som grundades 1894, Tapetmagasinet på Kyrkogatan som grundades 1885 samt just Engelska Tapetmagasinet är goda exempel.

 

När man tittar i den första upplagan av mässkatalogen för Svenska Mässan i Göteborg, år 1918, så finns tapetindustrin representerad. Några år senare, 1923, blommade Göteborg upp med en stor jubileumsutställning som fick konsekvenser för hela staden. Torslanda flygplats, Slottskogsvallen, Liseberg med flera fanns med. Investeringarna var många och spåren syns än idag. På den tiden hade Engelska Tapetmagasinet en annan adress på Västra Hamngatan och Verner Harström stod för verksamheten.

 

I mitten av 1970-talet flyttade verksamheten något norrut, till Västra Hamngatan 18. Här kom Engelska Tapetmagasinet in i ett intressant hus både vad avser interiör och exteriör. Det gamla huset från 1818 byggdes om i början av 1900-talet för Sydsvenska Kreditaktiebolaget. Från de åren tills Engelska Tapetmagasinet flyttade in har det bedrivits bankverksamhet i lokalen och mycket av den tidstypiska inredningen från den tiden finns ännu kvar. Bland annat sitter det fortfarande en fantastisk mahognypanel på väggarna. 

 

Även om mode, trender och smak förändras på tapeter, så finns stilkänsla, härliga lokaler, en hög ambition och ett stort specialistkunnande kvar hos Engelska Tapetmagasinet. I våra vackra lokaler har många olika trender och stilar på tapeter passerat för att sedan återkomma några decennier senare. Intresset för inredning har vuxit otroligt de senaste åren och just tapeter har blivit väldigt trendigt. Numera har Engelska Tapetmagasinet tapeter från hela världen representerade i både butik och webshop och ända sedan firman grundades har det sålts tapeter till privatpersoner, fastighetsföretag, inredare och målerifirmor. 

 

Numera säljs mycket mer än tapeter men just tapeter är en stor del av firmans DNA. Det finns en stor avdelning med tyger, massor med kuddar och inredningsdetaljer och naturligtvis hittar du även målarfärger och tillbehör hos oss. Egna inredare hjälper även till ute på plats i privata hem, kontor eller större projekt som till exempel hotell.

 

Engelska Tapetmagasinets butik i slutet av 1800-talet

1900-TALETS BÖRJAN

Tapetaffären vid sekelskiftet

Butikslokal med tapeter från jugendperioden

Så här såg Västra Hamngatan ut med sin vackra kanal. Bild från 1800-tal Göteborg

En tidningsannons med Sjömanshustrun

En tidningsannons i Göteborgs-Posten

Så här såg ett av kontoren ut på Engelska Tapetmagasinet. Bild troligen från 50-talet och en av hurtsarna använder vi fortfarande dagligen.

En av alla våra vackra annonser vi hittat i våra arkiv

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 15 % online. Just nu 25% på alla tyger och tapeter!

Läs mer

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter. Snabb och smidig leverans.

Läs mer

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig gärna direkt.

Läs mer

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer