Inspiration / Hissgardiner inspiration

Hissgardiner

Att smycka ett fönster och rum med hissgardiner ger en hemtrevlig känsla. Sällan har hissgardiner varit så populärt som nu, och ett fönster utan varken gardiner eller hissgardiner tenderar att se lite tomt ut. När du ska inreda med hissgardiner finns det några saker att tänka på.

 

Välj vilken design och färg du vill ha på hissgardinen för att den ska passa ditt hem och din inredning. Har du en egen idé så tar vi gärna fram förslag som passar dig. Med hjälp av vår egen syateljé så skräddarsyr vi hissgardiner enligt dina önskemål. Välj tyg och material som passar hissgardinen du vill ha. Mörkläggande hissgardiner blockerar ljuset medan tunna tyger kan släppa igenom ljus och ge en mer luftig känsla. Bestäm sedan om du vill ha manuella hissgardiner som dras för hand eller om du vill ha motoriserade varianter som styrs med fjärrkontroll eller smartphone. Mät noggrant fönstret där du planera att använda hissgardiner för att säkerställa att allt passar perfekt. Vill du ha hjälp med detta så kontakta oss. Vi kan mäta, eller ge dig instruktioner. När hissgardinen sedan är klar kommer den med en enkel instruktion och skulle du behöva professionell hjälp så kan vi lösa det. Nedan har vi samlat bilder för inspiration men tveka inte att höra av dig till oss med din egna idé.

Hissgardin nerdragenHissgardin uppdragen

Mörkläggande hissgardin

Hissgardiner i linne

Hissgardiner i linnetyg

Hissgardiner i småmönstrat linne ger karaktär till din inredning. Välj bland hellinne, tvättat linne eller uppblandat linne. Med sin naturliga transparens skirar det ljuset. 

 

Hissgardiner1800-tal

Hissgardin i linne

Snygg hissgardin med småmönstrat linnetyg. De skräddarsys efter måtten på dina fönster. En hissgardin kan monteras inuti fönsternisch eller utanpå fönster.

Mörkläggande hissgardin

Mörkläggande hissgardin

Till sovrum är det skönt att hissgardinen kan hindra ljusinsläppet. Genom att välja ett mörkläggande fodertyg så får du en "klädd" känsla med textil, men också en funktion. Överväg om du vill ha ett helt mörkläggande foder eller om du föredrar ett enklare foder. 

Hissgardin i linne till kök

Mönstrad hissgardin

En lantlig känsla med historiska mönster. Här blandas blommiga tyget Rose från William Morris på hissgardin med tapeten Borage i solgult. När du beställer hos oss kan du välja mellan att dra manuellt med dragband, kulkedja eller helt automatiserat via din smartphone. 

 

Hissgardiner 1800-tal

Hissgardin i 1800-talsmönster

Här har det vackra mönstret Marigold från William Morris fått bli hissgardin. Tyget låter ljuset skina igenom något för att inte stänga ute solens strålar.

Inspiration hissgardiner badrumsfönster

Hissgardin i kök

Glöm inte av att inreda badrummet. Med hjälp av naturliga inslag som trä och linne, skapas en mjukare helhet.

Hissgardiner burspråk

Hissgardiner på veranda

Har du ett sånt där mysigt burspråk eller en glasveranda? Då är det perfekt att sätta snygga hissgardiner för att rama in. Genom att göra en för varje fönster kan man enkelt reglera både ljusinsläpp och insyn. Här har vi satt linband på för att passa stilen och för att enkelt kunna dra upp hissgardinerna.

 

Hissgardin med vågig kant

Unika hissgardiner

Vare sig en hissgardin ska ha en funktion eller klä ett fönster så hittar vi alltid på något fint som passar din inredning. Här är en hissgardin med en vågig kant och en blåvit rand i tyg från Sophie Robinson. We like!

Snygga hissgardiner

Snygga hissgardiner

Hissgardiner i sekelskifteslägenhet men ändå med ett modernt uttryck för att matcha det vackra hemmet. Här i tyget Palm Jungle, en linneblandning från Cole & Son. Samtidigt som det är vackert ger det ett visst ljusinsläpp.

Hissgardiner barntyg Disney Mickey mouse

Hissgardiner med band

Hissgardiner kan få en helt egen design med hjälp av kantband, eller som här - med band som håller tyget uppe. Vi kallar det, lite slarvigt kanske, för 1700-talsgardiner. Med olika mönster och tygmaterial blir det också helt olika uttryck. Genom att använda samma gardintyp som ovan men med ett sirligt blommigt linnetyg istället, så hade känslan istället varit romantisk. Här ovan är det en vintage-version av den första tidens Mickey Mouse. Hissgardinen är monterat i fönsternisch för att inte hamna för långt in i rummet.

Hissgardiner barnrum

Hissgardin till barnrum

Genom att låta vecken på hissgardinen vara lite mer "slappa" ger det ett mjukare intryck. En hissgardin är ett bra sätt att få in en mönsterbild i tex barnrum. Genom att fodra med mörkläggande så får det också en funktion.

Hissgardiner inspiration barnrum

Anpassa din hissgardin

Genom att välja dekorativa tillbehör som spännen och band så anpassar vi din hissgardin till att bli helt unik. Vi skräddarsyr i vår egen syateljé och vill du ha tips, råd och offert är du alltid välkommen att hör av dig på mail eller telefon så tar vi fram förslag som passar dig.

Hissgardiner jämte varandra

Hissgardiner i alla storlekar

Oavsett om ditt fönster är 110, 140 eller 180 så kan vi skräddarsy hissgardiner som passar utifrån dina specifika mått och designpreferenser. Har du ovanliga fönsterstorlekar brukar vi kunna lösa det mesta.

 

Hissgardiner kulkedja

Välj bland olika dragmekanismer

Hos oss kan du välja mellan olika snören, kedjor och motoriserade system. Allt beroende på vilken bekvämlighet och stil du vill ha. Detta tyg kommer från Sophie Robinson. 

Moodboard hissgardiner tyger

Vi skräddarsyr hissgardiner 

Hör av dig till oss på info@engelskatapetmagasinet.se genom att maila vad du vill ha. Har du möjlighet så maila oss gärna en bild på dina fönster. Du är såklart alltid välkommen att ringa oss för att bolla idéer på 031-7119850. Vi syr och levererar hissgardiner till hela Sverige.

 

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER