Stäng
Varumärken / Hamilton Weston
Hamilton Weston

Hamilton Weston

Upptäck klassiska, gammaldags tapeter i nutida produktion från Hamilton Weston. De grundades 1981 av inredningsdesignern Georgina Hamilton och arkitekturhistorikern Robert Weston. Inspirerade av tapetrester som hittats under restaureringar av kulturhistoriska byggnader skapar Hamilton Weston tapeter som passar både det klassiska och moderna hemmet. Handla tapeter med fri frakt och mängdrabatt online hos Engelska Tapetmagasinet.

Filtrera nedan eller byt varumärke
Hamilton Weston
Sortering: Artiklar per sida:

Hamilton Weston Green Park
Tapet
3 490 kr
Hamilton Weston Chawton Vine
Tapet
3 490 kr

Hamilton Weston Twickenham
Tapet
3 490 kr


Hamilton Weston Imperial Bee
Tapet
5 495 kr
Hamilton Weston Chawton Leaf
Tapet
7 595 kr

Hamilton Weston Twickenham
Tapet
3 490 kr
Hamilton Weston Twickenham
Tapet
3 490 kr
Hamilton Weston Imperial Bee
Tapet
5 495 kr

Hamilton Weston Green Park
Tapet
3 490 kr
Hamilton Weston Imperial Bee
Tapet
5 495 kr


Historiska tapeter från Hamilton Weston

Upptäck tapeter med historia från Hamilton Westons arkiv. Hamilton Weston grundades 1981 av inredningsdesignern Georgina Hamilton och arkitekturhistorikern Robert Weston. Med en passion för historisk design och dess ursprung har designstudion hittat inspiration från restaurering av kulturhistoriska byggnader och de tapetfragment som hittats under restaureringsarbetet. Dessa historiska fynd är vad som ligger till grund för Hamilton Westons vackra tapetkollektioner. Tapeterna pryder idag en mängd historiska hem, museum, herrgårdar och andra kulturhistoriska byggnader runt om i Storbritannien och syns även i filmscenografi. Hamilton Weston erbjuder historiska tapeter såväl som designsamarbeten där historisk design nytolkas. Hamilton Weston samarbetar med kända brittiska designers som bland andra Flora Roberts och Adam Bray.

 

Tapeter daterade från 1690 till 1960

Hamilton Westons tapetdesign består till stor del av reproduktion av mönster från tapetfragment daterade mellan 1690 och 1960. Från bräckliga och blekta pappersfragment hittade i glömda hörn i historiska byggnader har Hamilton Weston skapat moderna och färgglada nutida produktioner. Inspiration kommer framförallt från de georgianska, viktorianska och edvardianska stilepokerna som alla bidrar till ett spännande sortiment med unika tapeter av hög kvalitet – som gjorda för såväl klassiska hem som excentriska och moderna interiörer.

 

Gammaldags, engelska tapeter i nutida produktion

Upptäck gammaldags, engelska tapeter från svunna tider i Hamilton Westons historiska arkiv. I kollektionerna hittar du bland annat tapeten Imperial Bee som har inspirerats av Napoleons vapensköld, tapeten Chawton Vine som designats för Jane Austen House Museum och tapeten Swakeley´s Chinoiserie som upptäcktes på 1600-tals herrgården med samma namn. Den randiga tapeten Brown Paper Stripe är en modern tolkning på en typ av 60-tals tapet, designad av Adam Bray. Flora Roberts har designat den storblommiga tapeten Camellia och den småblommiga tapeten Camellia Petit där samma mönster tryckts i olika skalor – två vackra blommiga tapeter som finns i flera färgställningar, inspirerade av engelska trädgårdar. I kollektionerna hittar du också klassiska medaljongtapeter och tapeter med djur- och fågelmotiv.


Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER

Smidig betalning

Betala med swish, kort, faktura eller delbetalning.
LÄS MER