Stuckatur / Taklister
Taklister

Förändra enkelt
med taklister

Vi har taklister från Orac och här hittar du ett urval av sortimentet. Tidstypiska taklister från 1890-talets arkitektur eller enklare jugendprofileringar. Det finns stuckaturer för alla stilar och är enkelt att sätta upp själv. Vill du ha råd så ring oss gärna på 031-711 98 50. 

 
  Sortering: Artiklar per sida:
  Orac Decor C201 Taklister
  Taklister
  1 145 kr
  Orac Decor C212 Taklister
  Taklister
  800 kr
  Orac Decor C213 Taklister
  Taklister
  760 kr
  Orac Decor C216 Taklister
  Taklister
  1 360 kr
  Orac Decor C217 Taklister
  Taklister
  1 385 kr

  Orac Decor C219 Taklister
  Taklister
  1 715 kr
  Orac Decor C303 Taklister
  Taklister
  1 260 kr
  Orac Decor C304 Taklister
  Taklister
  1 255 kr
  Orac Decor C307 Taklister
  Taklister
  2 340 kr
  Orac Decor C322 Taklister
  Taklister
  590 kr

  Orac Decor C332 Taklister
  Taklister
  1 930 kr
  Orac Decor C333 Taklister
  Taklister
  1 040 kr
  Orac Decor C336 Taklister
  Taklister
  3 250 kr
  Orac Decor C338 Taklister
  Taklister
  1 950 kr
  Orac Decor C338A Taklister
  Taklister
  2 195 kr

  Orac Decor C338B Taklister
  Taklister
  2 195 kr
  Orac Decor C340 Taklister
  Taklister
  2 085 kr
  Orac Decor C344 Taklister
  Taklister
  3 880 kr
  Orac Decor C422 Taklister
  Taklister
  2 070 kr
  Orac Decor C901 Taklister
  Taklister
  1 560 kr

   

  Taklister från Orac Decor

  Stuckaturer i alla dess former - sortimentet skapar enorma möjligheter att få ett vackrare hem, eller restaurera något som blivit förstört under tidens lopp. Produktsortimentet är allt från paneler, takrosetter, väggpaneler, taklister, foder eller andra dekorationer från Orac. Tidstypiska lister och takrosetter från 1890-talets arkitektur eller enklare jugendprofileringar. Det finns stuckaturer för alla stilar. Mycket enkelt att montera och gör stor skillnad i ett rum. Här i webshopen säljer vi takrosetter, lister, väggpaneler mm. I butiken hittar du hela sortimentet.

   

   

  Kontakta oss gärna om taklister

  I webshopen har vi valt ut de taklister som är mest populära och letar du efter något speciellt så slå oss gärna en signal på 031-711 98 50 eller maila oss på  info@engelskatapetmagasinet.se så hjälper vi dig. Det finns ännu mer i vår butik som legat i centrala Göteborg sedan 1899.

   

   

  Stuckaturens historia

  Stuckatur kommer från ordet stuck som är ett gipsbruk. Det förekom redan 1500 år f. Kr. i Egypten där man använde stuck som ytskikt på sandstensskulpturer för att få ett jämnare underlag att måla på. Från Egypten spred sig tekniken åt alla håll. Sin största antika förfining fick tekniken i Rom och det användes runt om i hela det romerska riket. Det var på så sätt stuck nådde norr om alperna. När romarriket föll bevarades stucktekniken som ett billigt sätt att härma stenskulpturer, men någon egentlig utveckling ägde inte rum förrän under renässansen. I sina försök att återskapa antiken arbetade den tidens arkitekter mycket med stuckaturer.

   

  Under barocken blev det än vanligare och man kunde nu skapa dekorationer som tidigare hade varit omöjliga. Storhetstiden för stucken var 1700-talet, inte minst i sydtyskland och Österrike. Drottningholms slott är det byggnadsverk som gav tekniken sitt stora svenska genombrott. Ännu vid förra sekelskiftet var stuckaturkonsten betydande, men när funkisen slog igenom försvann den nästintill helt. Först när intresset för gamla hantverk vaknade till liv igen återkom några hantverkare, men i mycket blygsammare form än förr.

  Idag används stuckatur både i privata hem men det är också vanligt till både restauranger och hotell. I butiken hittar du takrosetter samt smala och breda taklister i olika former. Stuckatur gjordes ursprungligen i gips men då det är betydligt dyrare så görs den idag i frigolit eller ett plastmaterial som heter polyretan. Dessa kan sättas upp av vem som helst. Vi har allt du behöver för att sätta upp dom och sedan måla in dom i takfärgen.


  Håll dig uppdaterad

  Följ oss på Instagram

  Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

  Till vår Instagram

  Mängdrabatt

  Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
  LÄS MER

  Fri frakt

  Vi har fri frakt på tapeter.
  Snabb och smidig leverans.
  LÄS MER

  Betala med Klarna

  Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
  LÄS MER

  Personlig service

  Ring eller maila oss.
  Vi hjälper vi dig gärna direkt.
  LÄS MER