Tips & Råd / Tips för att komma igång med renoveringen

Tips för att komma igång med renoveringen

Vi hjälper dig få till helheten

Vad är viktigt att tänka på för att lyckas med sitt hem? Att inreda sitt hem är idag en stor trend. Vi definierar oss själva alltmer med våra boenden och inspiration är lätt att få via t.ex. Instagram eller Pinterest. Vi berättar här hur vi tycker att du ska börja för att lyckas. 

 

Inspiration med tapeter

 

inspireras 

Det är viktigt att tänka på helheten i ett både ett enskilt rum och i hela hemmet. Fastän det kan vara långt mellan rummen, förflyttar man sig snabbt och bär synintrycken med sig. Är helheten samma så känns ytorna också större. Genom att kolla på Pinterest, Instagram och läsa inredningsmagasin (som t.ex. Sköna Hem, Elle Deco, Plaza Interiör) får du en bra överblick över vad du gillar och inte gillar. Besök sedan oss i butiken för att få guidning. Har du hittat en känsla du vill skapa kan vi ge dig tips om både tapeter som förhöjer känslan eller färgtoner som passar ljust ditt hem. Ett tips kan vara att ta med något färgprov från ditt hem. T.ex. en soffkudde att utgå från. Då får man ofta en känsla att bygga vidare på. Vill du ha mer hjälp än den vi kan ge i butiken så gör vi även inredningsuppdrag som du kan läsa mer om här. Tillsammans skapar vi då det du vill ha. Att se tapeter, tyger och målarfärg i vekligheten är A och O för att lyckas. Färgtoner och kvalitéer måste upplevas i verkligheten. Något som ser bra ut på en bild, kanske upplevs platt i verkligheten. Tapetinspiration hittar du på vår Pinterest, Instagram eller vår inspirationssida här i webshopen.

 

Låna hem eller beställ prover 

När du hittat de tapeter och färger som ger den känslan du är ute efter är det alltid värt att låna hem både tapetavsnitt från butiken (eller beställa tapetprover i vår webshop), och provmåla upp de kulörer du tänk på tex lister eller väggar. Det är bra att se både tapet och färg i olika ljus eftersom det ofta skiljer sig markant från butikens ljus. Ofta ser man direkt vad som inte passar och det är alltid värt att det tar några besök, så att allting blir precis som du har tänkt dig.

 

Moodboard vackra väggfärger   Moodboard inspiration tapeter

 

budget och uträkningar 

Att räkna ut åtgången av antalet tapetrullar är vi experter på. Kom in med din ritning i butiken eller maila den till oss så ser vi till att se hur mycket du behöver och vad kostnaden kommer bli.

 

renoveringen 

Vare sig det är en fullkomlig totalrenovering eller endast en renovering ”light” ska det göras. Mycket går att göra själv idag och mer handfasta tips hittar du här. Vill du ha tips på duktiga målare kan du alltid fråga oss i butiken. Vi samarbetar även med snickare som sätter upp gardiner. När underarbete, målning och tapetsering är klar är det bara att inreda och flytta in.

 

Verktyg till underarbete & tapetsering

Tapetset - small Tillbehör
Tillbehör
130 kr
Rakblad Tillbehör
Tillbehör
26 kr
Rollerset + Non-woven tapetlim Tillbehör
Tillbehör
209 kr
Rollerset Tillbehör
Tillbehör
79 kr
Tapetset - large Tillbehör
Tillbehör
555 kr
Tvättsvamp Tillbehör
Tillbehör
70 kr
Tapetset - medium Tillbehör
Tillbehör
320 kr

Populära tapeter

Matthew Williamson Tropicana Tapet
Tapet
1 095 kr
Rubelli Lady Roxana Tapet
Tapet
7 875 kr
Lim och Handtryck Florian Tapet
Tapet
1 680 kr
Ferm Living Lines Tapet
Tapet
895 kr
Manuel Canovas L'envol Tapet
Tapet
2 150 kr
Mimou Ginza Tapet
Tapet
895 kr
Little Greene Stag Toile Tapet
Tapet
1 270 kr

 

 

 

 

TIPS & RÅD

 

Tapetsera med papperstapet

Tapetsera nonvowen

Lyckas med underarbetet

Målartips

Räkna ut rullantal

Lyckas med gardinerna

Sätt stilen med stuckatur

 

 

FRI FRAKT

Fri frakt när du handlar tapeter eller tyger.

 

 

15% RABATT

10% vid köp över 2000 kr

15% vid köp över 6000 kr

Läs mer

 

 

DELBETALA?

Välj mellan kort, faktura eller delbetalning.

 

 

TAPETPROVER

Tapetprover och tygprover

Beställ prov på de flesta tapeter och tyger hos oss. Gör beställningen direkt under tapeten eller tyget du är intresserad av.

 

 

INSPIRATION

Inspiration tapeter och trender

Shoppa efter stil >> 

 

 

Stäng