Stäng

Little greene - miljövänlig färg med naturliga pigment

Little Greene tar varsamt fram kulörer tillsammans med English Heritage, en organisation som bevarar äldre byggnader i England. De hittar fragment från olika tidsepoker och ser till att återskapa dem i nya kollektioner. Little Greene är ett familjeföretag som värnar om vår miljö. De använder endast naturliga pigment och minimerar andelen plaster. Färgerna är därför höga på pigment istället för plast och det känns ju skönt att veta när det ska in i våra hem. Resultatet av färgen är en matt yta som ger ett väldigt djup. Kulörerna går också att få i snickerifärger för att måla lister, möbler eller kanske köksluckor. Little Greenes färgkartor innehåller både mjuka neutrala toner men också starkare och mustigare färger. Nedan presenterar vi några av våra favoriter just nu.

 

Måla med mörka dramatiska färger

Little Greene har ett stort utbud mörka och dramatiska färger för att måla både väggar, tak och golv. Även möbler och kökslådor är snyggt att måla. Mörka och murriga färger är otroligt snyggt i grönt, rött och grått som visas nedan men finns i väldigt många mer kulörer. Att måla väggarna i mörka färger kan ge både ett elegant intryck samtidigt som det alltid känns varmt och mysigt. 

Little Greene Pleat 280
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Brinjal 222
Färg
fr. 80 kr
Farrow & Ball Mahogany 36
Färg
fr. 80 kr
Farrow & Ball Railings 31
Färg
fr. 80 kr
Little Greene Basalt 221
Färg
fr. 90 kr

Måla ytterdörren

Är du sugen på att hänga med trenden och måla din ytterdörr i någon fin färg? Att måla ytterdörren i lite mer vågade färger har blivit otroligt populärt de senaste åren, och visst är det snyggt? Blått och grönt i olika nyanser gör sig väldigt bra på ytterdörrar och passar för dem som vill ha något annorlunda men fortfarande lite nedtonat. Vill du däremot köra på något lite mer vågat så varför inte välja att måla ytterdörren i en stark gul eller röd färg? Otroligt snyggt tycker vi! 

Skapa kontraster i rummet genom att skifta mellan mörka och ljusa färger

 

Det finns många sätt och andleningar till att måla rummet med kontraster av ljusa och mörka färger. Genom att använda dig av kontraster kan du på ett snyggt sätt dela av och rama in utvalda ytor eller bara skapa en spännande twist till helhetsintrycket. Kontraster med varmare färger i ljus beige och mörk grått är en mjuk kombination och dessa färger kompletterar varandra och ger en harmonisk känsla i rummet. Vill du däremot ha ett skarpare intryck så kan du välja kalla kontrastfärger i för exempel vitt och svart. 

Farrow & Ball Jitney 293
Färg
fr. 80 kr
Farrow & Ball Lime White 1
Färg
fr. 80 kr
Farrow & Ball Hague Blue 30
Färg
fr. 80 kr
Little Greene Flint 236
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball All White 2005
Färg
fr. 80 kr
Little Greene Basalt 221
Färg
fr. 90 kr

Måla badrummet

Måla badrummet i snygga jordnära färger och skapa spakänslan i hemmet. Beige, grått och grönt passar fint i dessa miljöer och vi rekomenderar att använda våtrumsfärg när du målar om i badrummet. 

 

Little Greene Acorn Mid 294
Färg
fr. 90 kr
Little Greene Grey Stone 276
Färg
fr. 90 kr
Little Greene Grey Teal 226
Färg
fr. 90 kr
Little Greene Putti 292
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Down Pipe 26
Färg
fr. 80 kr
Little Greene Rolling Fog 143
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Hague Blue 30
Färg
fr. 80 kr

Starka färger

Vi har ett stort utbud starka, sprudlande och härliga målarfärger. Lika fint att måla på väggarna som att måla om gamla möbler och skåp. Starka, glada färger smittar av sig på humöret och är även perfekt att använda i barnrum. 

 

Måla om köket

Måla om i köket med Little Greenes stora utbud av fina kulörer. Nu är det inte bara väggar som målas i köket, något som är väldigt inne just nu är också att måla köksluckorna. Ofta i toner av grått eller beige! Så himla snyggt. Beroende på vilken färg du väljer och vad du väljer att matcha med kan du skapa både en modernare eller en mer lantlig stil. 

Little Greene Confetti 274
Färg
fr. 90 kr
Farrow & Ball Treron 292
Färg
fr. 80 kr
Little Greene Pale wedgwood
Färg
fr. 90 kr
Little Greene Loft White 222
Färg
fr. 90 kr