Stäng
Inspiration / Kökstapeter

Kökstapeter i olika stilar

Köket har blivit hjärtat i våra hem. Det är här vi umgås och lagar mat tillsammans med familj och vänner. Vi vill att köket ska vara både praktiskt, hemtrevligt och mysigt. Det ska funka såväl till frukost som till stora festen. Vi har ett stort utbud kökstapeter och beroende på vilken typ av kök du har, finns såklart även olika tapeter. Välj mellan retrotapeter till 50-talsköket, Morris-tapeter till trendiga hemmet, eller färgstarkt från Svenskt Tenn och Josef Frank. Här har vi valt ut populära tapeter som våra kunder gillar. De är nödvändigtvis inte i kökstapeter vinyl men passar fint i kök, rent mönstermässigt. Generellt så håller papperstapeter mycket hög kvalite och går ofta att torka av, dock klarar de inte fettfläckar (så som vinyltapeter gör i större utsträckning) utan där det stänks måste man sätta kakel eller måla. Hos oss hittar du ett stort urval från alla välkända leverantörer. Se våra inspirationskollage nedan, eller kolla igenom alla våra tapeter, så hittar du garanterat din nya kökstapet hos oss. 

Ge en känsla från förr med historiska tapetmönster

Vare sig du vill köra på gammaldags intryck i hela köket eller bara på en del av köket så har vi otroligt många historiska tapetmönster att välja och vraka mellan. Det finns många sätt att jobba med historiska tapeter i köket. Strävar du efter att hela köket ska återge en känsla från förr så kan du komplettera med gammaldagsa möbler i trä och textilier i tvättat linne. Vill du däremot få en modernare känsla så kombinerar du en gammaldags historisk tapet med moderna möbler och tillbehör i kanske metall eller varför inte mässing? Historiska tapeter går aldrig ur tiden och fungerar utmärkt i husets alla rum, lika fina i köket som i vardagsrummet. 

Kökstapet - Pimpernell - Från William Morris
Kökstapet - Rosenvinge - Från Boråstapeter
Kökstapet - Ludvig - Från Midbec
William Morris & Co Pimpernel -30%
Tapet
1 150 kr
Osborne & Little Cervo
Tapet
1 545 kr
Midbec Ludvig
Tapet
859 kr
Cole & Son Cambridge Stripe
Tapet
1 250 kr
Thibaut Winslow Plaid
Tapet
2 175 kr
Boråstapeter Rosenvinge
Tapet
899 kr

Kökstapeter i retrostil

Att ta in retrotapeter i köket är en god idé för den som vill skapa en glad och livlig känsla kring detta rum. Levande och lekfullt blir ofta intrycket av en färgglad retrotapet och humöret har en tendens att följa sin omgivning. En retrotapet ger, som de flesta andra livliga tapetstilar, olika intryck beroende på möbler och tillbehör. Är du allt för gammaldags retro? Lägg till några gamla trämöbler och typiska inredningsdetaljer i retro-stil. Gillar du lite modernare retro? Matcha med nya moderna vitvaror, möbler och textilier så har du ett modernt, glatt och stilfullt kök. 

Kökstapet - Koralläng - Från Hanna Werning
Kökstapet - Juniflora - Från Sandberg
Kökstapet - Eldblomman röd - Från Josef Frank
Josef Frank Eldblomman röd
Tapet
1 200 kr
Sandberg Juniflora
Tapet
1 045 kr
Hanna Werning Koralläng
Tapet
899 kr

Jordnära toner i köket

Jordnära och dova färger på väggarna skapar en harmonisk och avslappnande miljö. Vi har ett stort utbud taper i jordnära toner, både med mönster och helt enfärgade som passar perfekt i köket. Vi slår också ett extra slag för färgen. Att inte bara måla väggar utan även köksluckor, skåp och bord i jordnära toner känns helt rätt i tiden. 

Kökstapeter - Pure Dove - Från William Morris
Kökstapet - Flora - Från Sandberg
Kökstapet - Pure Poppy - Från William Morris

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 15% online. 

Läs mer

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter. Snabb och smidig leverans.

Läs mer

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig gärna direkt.

Läs mer

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer