Inspiration / Tapeter till vardagsrum

Tapeter till vardagsrum

Inspireras av olika vardagsrum och se vad tapeter kan göra för att skapa känsla och stämning till ett rum. Nedan ser du exempel på några vardagsrumstapeter att välja mellan när du ska inreda. Har du ändå svårt att välja? Ring oss eller kom in i vår butik på Västra Hamngatan i Göteborg, så hjälper vi gärna till. Vi har även inredare som kan hjälpa dig med hela ditt inredningsprojekt, från början till slut, med val av allt ifrån tapeter och gardiner till möbler och mattor. 

Beige tapet Cornucopia från Långelid / von Brömssen. En mönstrad tapet som passar bra i vardagsrum, här kombinerat med klassiska beige möbler och blå detaljer.

Beige tapet till vardagsrum

Mönstrad tapet med lugn färgton som matchas fint mot blått och grönt. Här tapeten Cornucopia från Långelid / von Brömssen.

Klassisk gammaldags tapet i gråblå ton till vardagsrum. Här tapeten Honeysuckle & Tulip från William Morris.

Grå tapet till vardagsrum 

Klassisk gammaldags tapet i gråblå ton till vardagsrum. I sin moderna färgställning passar den även till avskalade moderna hem. Här tapeten Honeysuckle & Tulip från William Morris.

Tapeten Dream Forest från franska Au fil des Couleurs som fondtapet i vardagsrum.

Fondtapet i vardagsrum

Skapa effekt med en sober fondtapet som delar av rummet och skapar en exklusiv och moderna känsla. Här tapeten Dream Forest från franska Au fil des Couleurs. 

 

Ett vardagsrum fullt av liv med jordnära färger och material. Här blandas småmönstrade tapeten Lilja och den mönstrade tapeten Pomona från Midbec.

Vardagsrum i fil

Ett vardagsrum fullt av liv med jordnära färger och material. Här blandas småmönstrade tapeten Lilja och den mönstrade tapeten Pomona från Midbec. Kombinationen av de bägge tapeterna binder ihop de rummen till en vacker helhet. 

 

Inspireras av färg och form med den ikoniska tapeten Palm Leaves från ikoniska Cole & Son. En eklektisk stil som skapar effekt, här kombinerad med detaljer i guld.

Modern tapet till vardagsrum

Inspireras av färg och form med den ikoniska tapeten Palm Leaves från ikoniska Cole & Son. En eklektisk stil som skapar effekt.

 

Vardagsrum i klassisk Svenskt Tenn-stil med tapeten Aurora av Josef Frank.

Färgglatt vardagsrum

I klassisk Svensk Tenn-stil har detta vardagsrum fått tapeten Aurora av Josef Frank.

Enfärgad grön tapet, tapeten Sten från Sandberg, som här bryts av med en beige färg, stylead med moderna detaljer i guld.

Enfärgad tapet

Enfärgad tapet som här delats av med två olika färger för en modern effekt. Här tapeten Sten från Sandberg.

Tapeten Malin från Sandberg, här i kombinerad matsal och vardagsrum med svart och trärena möbler.

Matsal i vardagsrummet

Att ha matsalen i vardagsrummet är vanligt och genom att använda sig av tapeter kan du dela av utrymmen och skapa en hemtrevlig känsla som inbjuder till långa middagar. Här tapeten Malin från Sandberg.

 

Ljus tapet Lene med grafiskt mönster från Sandberg, här i ett vardagsrum i sekelskiftesstil.

Modernt i sekelskifte

Ett vardagsrum i denna sekelskifteslägenhet har här fått en modern och ljus känsla med tapeten Lene från Sandberg. Tapeten beställs per kvadratmeter.

Vardagsrum med en grön tapet som här blandats upp med moderna och trendiga material och möbler som tex soffan i linne, skinnstol och glasbord, här tapeten Othilia från Midbec.

Retro i modern stil

Vardagsrum med en grön tapet som här blandats upp med moderna och trendiga material och möbler som tex soffan i linne, skinnstol och glasbord. Här tapeten Othilia från Midbec.

 

Ett elegant vardagsrum i grått, här med tapeten Ebru från Zoffany, som här kombinerats med off-black och ljusare lister. De sobra tonerna skapar hotellkänsla i vardagsrummet.

Grå tapet med mindre mönster

Ett elegant vardagsrum i grått som här kombinerats med off-black och ljusare lister. De sobra tonerna skapar hotellkänsla i vardagsrummet. Här tapeten Ebru från klassiska Zoffany.

Vardagsrummet inrett med en färgstark tapet, Delphinium från Långelid / von Brömssen, med ståtliga riddarsporrar som är arrangerade i en vas. Randiga tyger på gardiner och detaljer i rotting ger en maxad look.

Våga mixa mönster

Ingen minns en fegis och ibland känner man bara för att ta i. Varför inte inreda vardagsrummet med en färgstark tapet med ståtliga riddarsporrar som är arrangerade i en vas. Blanda med randiga tyger på gardiner för en maxad look. Bryt av med naturliga material som rotting. Här tapeten Delphinium i grönt från Långelid / von Brömssen.

 

Populära tapeter som passar i vardagsrummet

William Morris & Co Rambling Rose Tapet -20%

Boråstapeter My Secret Garden Tapet -25%
Sandberg Till Karin Spring Green Tapet -25%
Josef Frank Aurora Tapet
Tapet
1 700 kr

Sandberg Charlotta Tapet -25%
Tapet
989 kr
Sandberg Raphael Tapet -25%
Tapet
989 kr
Boråstapeter Ros & Lilja Tapet -25%
Tapet
749 kr
Designers Guild Surimono Tapet -15%
Tapet
1 011 kr

Designers Guild Pavonazzo Lapis Tapet -15%
Designers Guild Delft flower Pewter Tapet -15%
Cole & Son Verdure Tapestry Tapet -15%
Tapet
8 602 kr
Cole & Son Boscobel Oak Tapet -15%
Tapet
2 346 kr
William Morris & Co Pimpernel Tapet -20%

Sanderson Caverley Tapet -15%
Tapet
1 712 kr
Nina Campbell Foret Tapet
Tapet
2 760 kr
Lewis & Wood Doves, Rock Dove Tapet -15%
Boråstapeter Myrtle Tapet -25%
Tapet
749 kr

William Morris & Co Marigold Tapet -20%
Tapet
1 336 kr
Sandberg Brita Tapet -25%
Tapet
625 kr
Sandberg Lykke Misty Blue Tapet -25%
Tapet
740 kr
Sandberg Brita Tapet -25%
Tapet
625 kr

Sandberg Brita Tapet -25%
Tapet
625 kr
Sandberg Jon, Indigo blue Tapet -25%
Tapet
740 kr
Sandberg Idun Misty Blue Tapet -25%
Tapet
864 kr
Boråstapeter Muscot Linen Tapet -25%
Boråstapeter Terracotta Linen Tapet -25%

Boråstapeter Linen Oat Tapet -25%
Tapet
337 kr
Boråstapeter Dusty Denim Tapet -25%
Tapet
337 kr
Sandberg Faded Passion Tapet -25%
Tapet
285 kr

Lisa Bengtsson Free Tapet
Tapet
1 290 kr
Cole & Son Cascade Platinum Matte Tapet -15%
Barneby Gates Ikat heart Mustard Tapet -15%
Sandberg Vinnie Linen Tapet -25%
Tapet
864 kr

Sandberg Caroline Terracotta Tapet -25%
GP & J Baker Eltham, Ochre Tapet -15%
Tapet
2 656 kr
GP & J Baker Flora, Blush Tapet -15%
Tapet
2 358 kr

Så väljer du tapet till vardagsrummet

När du ska välja tapet till vardagsrummet så rekommenderar vi att utgå från din personliga stil och rummets förutsättningar. Hur använder du rummet? Låt det styra hur du inreder och vilken tapet du väljer. Använder du vardagsrummet enbart för avkoppling så är det kanske bra att välja en sval och dämpad tapet i neutrala, blå eller gröna nyanser med ett naturinspirerat mönster. Ser du på film i vardagsrummet? Då kan det vara effektfullt att välja mörkare tapeter som bidrar till stämningen. Om vardagsrummet används mest vid familjemiddagar och fester så kanske det känns mer rätt att välja en tapet som tar för sig vad gäller både mönster och färg.

 

Idag är det vanligt med öppna planlösningar. I sådana fall kan det vara bra att tänka på hur tapeten fungerar ihop med köket. Det är generellt sätt bra att se till helheten och alltid fundera på hur tapeten matchar med intilliggande rum.

 

Färger som passar bra i vardagsrummet

Ett litet rum kan öppnas upp rent visuellt med ljusa färger. Välj mellan vita tapeter eller en tapet i neutral färgskala. En mörkare nyans skapar direkt en mysig, elegant och effektfull stämning. Här kan du spana på djupa svarta, petrolblå, skogsgröna eller burgundy nyanser. Färgglada och mönstrade tapeter däremot ger ett starkt första intryck och perfekta att använda som humörhöjare eller för att skapa effekt.

 

Vardagsrum med mönstrade tapeter

I många hem är vardagsrummet det rum med flest golv-, tak- och väggytor. Det finns alltså ofta stora ytor att arbeta med vilket gör även stordådiga mönster och panoramatapeter är ett utmärkt val. Småmönstrade tapeter kan upplevas nästan enfärgade när man betraktar den på håll, det kan skapa en ombonad och trivsam atmosfär i hemmet. Har du stora väggytor så kan du också vara kreativ med tapeterna, kanske genom att kombinera en stormönstrad och en småmönstrad? Att tapetsera är också ett perfekt sätt att dela in större rum visuellt.

 

Kontakta oss

Är du osäker på val av tapet till vardagsrummet så är du alltid välkommen att kontakta oss på info@engelskatapetmagasinet.se så hjälper vi dig hitta rätt. Du kan också anlita en av våra inredare om du behöver hjälp med att få till helheten i inredningen.

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER