Inspiration / Linnetyger

LINNETYGER TILL GARDINER OCH MÖBLER

Enfärgade linnetyger - från Designers Guild

Linnetyg är både miljövänligt och vackert.

I den svenska inredningsstilen har linne alltid haft en självklar plats då det är ett naturligt material. Linnetyger är både klassiskt, stilrent och snyggt. Linnetyger, som är ett naturmaterial, är klassiskt och passar bra till både gardinlängder och hissgardiner. Hos oss hittar du ett stort utbud av enfärgade linnetyger och mönstrade linnetyger på metervara. De äldsta fynden av linne är från Egypten 5000 F Kr. Tillsammans med ylletyg, har det varit det vanligaste tyget för inredning och kläder. Hos oss kan du välja mellan allt från enfärgat i naturfärg, till stormönstrat linnetyg som passar till möbler.

 

 

 

Förnya hemmet med gardiner och möbler i linne

Linnetyget är ett naturmaterial, vars främsta egenskap är att det blir mjukare och glansigare ju mer du tvättar tyget. Linnetygets fibrer blir även mer glansigt vid mangling. Nattfjärilar och andra smådjur undviker linnet vilket gör att man kan förvara det i skåp under längre perioder utan att det blir ansatt av djur. Linne är ett tyg som förädlas med tiden och som har väldigt lång livslängd. Att välja linnetextilier på gardiner skapar en härlig naturlig atmosfär i rummet, där naturmaterialet har en stor inverkan i att skapa ett harmoniskt och vackert rum. Att köpa linnetyg är även att investera i nästa generation - det går aldrig ur tiden och håller sig fräscht år in och år ut. Ett tips är att stryka tyget på avigsidan för att bevara dess struktur på bästa sätt. Linnetextilier torkar väldigt snabbt på grund av sin goda vattenuppsugningsförmåga och det är ett mycket populärt tyg. Med linne får du ett lätthanterligt tyg som är prisvärt i relation till dess långa hållbarhet, vackra textur och positiva egenskaper. 

Handla trendiga linnetyger hos Engelska Tapetmagasinet

Hos Engelska Tapetmagasinet handlar du trendiga och klassiska linnetyger från en mängd varumärken som Helene Blanche, William Morris, Designers Guild, Romo, Baker och Astrid. Oavsett om du är ute efter småmönstrade, prickiga linnetyger, blommiga linnetyger eller enfärgade linnetyger så hittar du det i vårt sortiment. Om du är ute efter något speciellt som du inte hittar i vår webshop så är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder mängdrabatt på linnetyger online. Kontakta oss om du behöver hjälp med sömnad - våra sömmerskor finns här för att förverkliga din inredningsdröm. 

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER

Smidig betalning

Swish, kort, faktura, delbetalning eller välj att betala senare.
LÄS MER