Stäng

Upptäck Piero Fornasetti

Kanske är det den skandinaviska minimalismen som har gjort att vi har tagit Fornasettis vackra mönster till våra hjärtan. Det är mycket mönster, som gränsar till att kännas som konst. Många har genom åren försökt efterlikna Fornasetti men ingen har lyckats kopiera hans storhet. Det är något speciellt med mönsterkonstruktionen, dramatiken och färgerna som gör det till eviga klassiker. Här kan du läsa om vem han var och se alla de mönster som tillverkas som tapeter.

 

En italiensk bildkonstnär som satt prägel i många svenska hem.

Piero Fornasetti är en sann designikon och vi har alltid haft en förkärlek för hans mönster på tapeter. Fornasetti var en bildkonstnär, skulptör, inredningsarkitekt och gravör från Milano. Han hade sin storhetstid under 1950-talet. Piero har med sin igenkänningsbara formgivning skapat mer än 11 000 föremål med operasopranen Lina Cavalieris. Möjligen var han förälskad i henne. Tidigare tillverkades tapeter med detta vackra mönster men tyvärr har den helt utgått ur sortimentet och de lyckliga som har den kvar på väggen, tapetserar förhoppningsvis aldrig över den.

Tallrikar på vägg - Piero Fornasetti
Tapet vägg med föremål - Magia Domestica - Från Fornasetti
Tapet med moln - Novulette - Från Fornasetti
Fornasetti Nuvolette
Tapet
3 560 kr
Fornasetti Pennini
Bård
1 510 kr
Fornasetti Nicchie
Tapet
2 550 kr
Fornasetti Pennini
Bård
1 510 kr
Fornasetti Ex Libris
Tapet
2 400 kr

Andra återkommande teman i hans skapande är användningen av symboler, som solen och tiden, i svart och vitt. Hans stil påminner om grekisk och romersk arkitektur från vilken han var starkt influerad. Efter hans död 1988 har Barnaba Fornasetti, hans son, fortsatt att sköta företaget i Milano som producent av designen. När nu engelska tapetfirman Cole & Son fått rättigheterna att överföra en rad av Fornasettis mönster till tapeter kommer den italienska formgivarens drömvärld för första gången nå verklig spridning.

Tapet med fiskar - Acquario - Från Fornasetti
Tapet med luftballonger - Macchine Volanti - Från Fornasetti
Tapet med fåglar - Uccelli - Från Fornasetti
Fornasetti Chiavi Segrete
Tapet
2 550 kr
Fornasetti Acquario
Tapet
2 550 kr
Fornasetti Macchine Volanti
Tapet
4 160 kr
Fornasetti Chiavi Segrete
Tapet
2 550 kr
Fornasetti Uccelli
Tapet
3 815 kr

TAPETMÖNSTER FRÅN FORNASETTI

Fornasettitapeterna tillverkas idag på licens av Cole & Son och kollektionen Fornasetti och Fornasetti II har båda varit stora succéer. Några av de mest populära är tapeten med nycklar, perfekt för en hall, Chiavi Segrete, eller Acuario med fiskar som passar både till barnrummet, tvättstugan eller kanske till och med i hallen. Tapeten Macchine Volanti, med sina luftballonger är ständigt lika aktuell. En av de mest populära är också Nuvolette som kan sättas både på väggar, tak eller kanske till och med på möbler. 

Tapet med Granatäpplen och Apor - Frutto Proibito - Från Fornasetti
Tapet med teaterloger - Teatro - Från Fornasetti
Tapet med balkong och apor - Procuratie Con Vista - Från Fornasetti
Fornasetti Procuratie
Tapet
2 550 kr
Fornasetti Teatro
Tapet
2 550 kr
Fornasetti Teatro
Tapet
2 550 kr
Fornasetti Frutto Proibito
Tapet
1 800 kr

TAPETER I BUTIK OCH WEBSHOP

I vår butik och webshop har vi alla tapeter från Fornasetti. Vill du ha hjälp av vår duktiga personal är vi bara ett samtal bort. Ring oss gärna på 031-711 98 50, maila på info@engelskatapetmagasinet.se eller sväng förbi butiken mitt i centrala Göteborg