Stäng

Skapa en unik och vacker fondvägg

En fondvägg är ett perfekt sätt att ge nytt liv till ett rum eller bara skapa en personlig inredning som blir unikt för ditt hem. Med en fondvägg har du möjlighet att använda dig av den där tapeten som du älskade så mycket, men var rädd för att den skulle bli för mycket till rummets alla väggar. Eftersom en fondtapet endast klär en vägg eller en del av en vägg så behöver du inte vara rädd för att välja en stormönstrad och multifärgad tapet. En häftig bildtapet med mönster av ett stort träd eller en vacker fototapet blir som en stor tavla, samt en rolig och unik inredningsdetalj till rummet. För att skapa harmoni i rummet kan du välja en enfärgad tapet till rummets andra väggar med en färg som framhäver din fondtapet. Att använda sig av en fondvägg är ett roligt sätt att skapa en unik inredning och det bästa av allt är att du kan mixa och matcha precis som du vill. Det finns inga speciella direktioner på vilka tapeter som ska användas till en fondvägg utan det väljer du endast utifrån det som passar dig och ditt hem. Nedan har vi samlat lite inspiration till olika stilar och tapeter man kan använda sig av när man ska skapa en fondvägg: 

 

Fondvägg av vacker bildtapet

En bildtapet gör sig vackert på en fondvägg då de oftast har väldigt stora och djupa mönster. En bildtapet ger effekt av en större tavla och ger ett väldigt intressant uttryck till rummet. På bilderna nedan visar vi några av våra bildtapeter från det populära varumärket Au Fil Des Coleurs, tre bildtapeter med tre helt olika uttryck men med en sak gemensamt: De skapar en unik och intressant miljö. 

Bildtapet till fondvägg - Pineapple - Från Aif Fil Des Couleurs
Fondtapet med skogsmönster - The Serpentine - Från Auf Fil Des Couleurs
Fondtapet med sjömotiv - Morning Lake - Från Auf Fil Des Couleurs

Fondvägg med ljusare färger för den mer avskalade inredningen

När vi hör fondvägg idag tänker vi kanske genast på den mer mönstrade och färgglada tapeten. En fondvägg behöver dock inte vara full i färger och mönster utan fungerar lika fint som ett litet avbrott i en annars enfärgad och ljus miljö. I en sådan miljö passar det ibland bättre att använda sig av en ljusare tapet som inte skapar lika stora kontraster. Det kan för exempel handla om att ha offwhite färg på tre av väggarna och sedan använda sig av en diskret mönstrad fondtapet i färgerna offhite, beige och ljus grått. Detta för att behålla den stilen som går igen i rummet men samtidigt addera lite liv och rörelse till rummet.  

Fondtapet med träd - Stand Wood - Från Zoffany
Blommig tapet till fondvägg - Carnation Garden - Från Boråstapeter
Blommig tapet till fondvägg - Rose Absolute - Från Zoffany

Den klassiska stormönstrade fondtapeten

Här kommer vi till den klassiska fondtapeten, den som jag tror de allra flesta ser framför sig när de hör just fondtapet. Det handlar om färgglada och/eller stormönstrade tapeter. Härliga tapeter med mönster av blommor, djur, geometriska och figurativa mönster. Vi på Engelska tapetmagasinet älskar mönstrade tapeter och tycker att dom är lika fina att använda i hela rummet som på en fondtapet. För den som älskar mönster och färger men som inte vill att det ska ta över i rummet är just fondväggen den perfekta lösningen. Mixa en mönstrad tapet med en enfärgad tapet som tar upp en av färgerna i mönstret och få en perfekt balans i rummet. Alternativt välj en häftig tapet full med mönster och färger och gör en fondvägg bakom soffan. Och du, varför inte, gör en tavelvägg ovanpå. 

Blommig tapet till fondvägg - New Dawn Rose - Från Boråstapeter
Fondvägg med moln - Nuvole - Från Cole & Son
Blommig tapet till fondvägg - Ava - Från Sandberg
Nobilis Amazone
Tapet
4 530 kr
Cole & Son Savuti -20%
Tapet
1 212 kr
Nobilis Hibiscus
Tapet
4 530 kr
Linwood Bamboo Garden
Tapet
2 795 kr
Linwood Jungle Rumble
Tapet
2 795 kr
Cole & Son Singita -20%
Tapet
4 252 kr
Little Greene Vine
Tapet
1 550 kr
Sandberg Ava -20%
Tapet
872 kr
Ava
Zoffany Conway Poison
Tapet
1 290 kr
Cole & Son Lilac -20%
Tapet
1 460 kr
Osborne & Little Green Wall
Tapet
2 395 kr
Cole & Son Bluebell -20%
Tapet
1 396 kr
Abigail Borg Mathilda
Tapet
1 950 kr

 

 

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 20 % online.

Läs mer

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter. Snabb och smidig leverans.

Läs mer

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig gärna direkt.

Läs mer

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer