Inspiration / Tapeter till sovrum

Tapeter för sovrum

Genom att sätta tapet i sovrummet kan man förändra karaktären och skapa en mer ombonad känsla. Det är ett relativt enkelt sätt att skapa ett "inrett hem". Beroende på mönster och färg blir känslan olika och idag är det populärt att skapa hotellkänsla. En del vill ha mycket mönster, och andra lite lugnare. Här ger vi några tips på olika stilar som funkar bra samt en topplista med våra 12 populäraste sovrumstapeter. Vill du ha hjälp med solskydd, mörkläggning och gardiner till ditt sovrum så har vi även det i vår butik. 

 

 

TOPPLISTA - 12 POPULÄRA TAPETER TILL SOVRUMMET 

Inspiration | Olika stilar när du ska inreda sovrummet

När det är dags att inreda sovrummet kan det vara svårt att veta vilken stil man vill ha och vilken känsla man vill förmedla. Ska man gå i samma spår som resten av huset och ha en så kallad röd tråd genom all inredning i hemmet? Eller vill man att just detta rum ska vara unikt från resten av inredningen och skapa ett helt annat intryck. Sovrummet är där du spenderar mest tid i ditt hem och bör därför vara ett rum som får dig att känna lugn och harmoni. Nedan har vi sammanställt några inspirationskollage i olika stilar, med ett urval av sovrumstapeter som matchar varje stil.

 

 

Inred sovrummet i dämpade toner

Att färgsätta sovrummet i dämpade toner av blått, grönt och beige skapar ett lugnt och harmoniskt rum. Speciellt grönt och blått är sköna färger för ögat och skapar en lugn känsla. Är du ute efter en mönstrad tapet i denna stil så välj en tapet där kontrasterna mellan färgerna i mönstret inte är alltför stor, det bidrar till ett mer harmoniskt intryck. För att lyckas med helheten i sovrummet krävs också textilier och mattor för att komplettera dina tapeter. 

Sovrumstapet - Chrysathemum Tuile - Från William Morris
Sovrumstapet - Shadow Blue - Boråstapeter
Sovrumstapet - Chrysathemum Toile - Från William Morris

Mysig känsla med mörka väggar i sovrummet 

En annan väg att gå när du inreder ditt sovrum är att välja mörka färger på tapeterna. Oavsett om du väljer en enfärgad eller en mönstrad mörk tapet så skapar detta ofta en väldigt varm och mysig miljö. Matchar du detta med till exempel textilier i sammet kan det bli en helt otrolig kombination som ofta ger en exklusiv känsla. En lugn och avslappnande miljö där du kan få all återhämtning du behöver efter fartfyllda dagar. Eller helt enkelt bara känslan av ett riktigt snyggt sovrum att kika in i när du går förbi i hallen.

Sovrumstapet - Faded Passion - Sandberg
Sovrumstapet - Night Blue - Från Boråstapeter
Boråstapeter Blomslinga
Tapet
899 kr
Sandberg Malin
Tapet
940 kr
Sandberg Simons Äng
Tapet
1 097 kr
Sandberg Karolina
Tapet
1 097 kr
Farrow & Ball Tourbillon
Tapet
2 170 kr
Boråstapeter Amorina
Tapet
999 kr
Duro Brunnsgatan
Tapet
1 095 kr
Zoffany Chambalon Trail
Tapet
2 795 kr
Cole & Son Nuvolette
Tapet
6 195 kr
Sandberg Faded Passion
Tapet
359 kr
Sandberg Kenrokuen
Tapet
1 097 kr

Sovrum med toner av rosa

Ljusa träslag, inslag av mässing och tapet i dovt rosa ger en mjuk känsla. Rosa tapeter är otroligt hett just nu och det bästa med rosa är att det sällan blir för mycket. De dovare rosa färgerna kan nästan liknas i inredningssyfte som de jordnära beige eller benvita färgerna bara att de tillför lite mer karaktär. Den dova rosa färgen i alla dess former: pudriga, pastelliga och smutsiga känns alla lika rätt och skapar en harmonisk känsla i ditt sovrum. Vi har ett stort utbud rosa tapeter, enfärgade såväl som mönstrade, som passar utmärkt i sovrummet. 

Sovrumstapeter i lantlig känsla

Är det inte något alldeles speciellt att komma in i ett sovrum med tapeter i lantlig känsla? De med blommor och blad som ger nostalgikänslor ut i fingerspetsarna. Helst ska det vara mycket gröna växter i gamla krukor i rummet och ett påslakan av krepp. Att inreda just sovrummet med lantliga tapeter känns mitt i prick. Det finns så många olika stilar på lantliga tapeter och medan de skapar grunden för sovrummet, sätter möblerna och detaljerna punkt för den känsla du väljer att förmedla. Lantligt modernt eller gammaldags lantligt? Oavsett känns den lantliga tapeten perfekt just för sovrum och ska absolut inte begränsas till huset på landet. 

Komplettera sovrumstapeterna med färg, tyg och mattor

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER