Stäng

Barnsligt vackra barnrum

Gällande barnrum så finns det oftast två vägar att gå. Antingen låter man barnen vara med och bestämma eller så utgår man från sin egen smak. Den gyllene medelvägen är ofta en mix av de två. En treårings galna, men också roliga smak blir en spännande kontrast till våra mer vuxna val. Ett barnrum ska inte kännas stelt och tråkigt eftersom det ska vara en lekfull miljö, men det behöver inte bli hysteriskt heller. Gällande tapeter är det oftast bra att själv göra ett urval som sedan barnen får vara med och välja bland. Vi har ett stort utbud med över 700 olika barntapeter från populära märken som bland annat Boråstapeter, Majvillan, Designers Guild, Intrade och Sandberg.

 

Släpp loss barnsligheten och våga något annat än vita väggar

Barnrummet är ju ändå ett av de rum där du faktiskt kan gå all-in med tapeterna. Vi har barntapeter med såväl färger som härliga mönster med djur eller luftballonger. Vanligtvis är barnrummen redan fulla med färger och mönster på leksaker, prinsesskronor och spindelmannendräkter. Detta behöver inte betyda att tapeterna måste vara bleka och tråkiga, tvärtom! Kör på en härlig barntapet full av mönster och färger. Tycker du det känns lite för mycket så är ju fondväggen en klockren lösning. Tre väggar med någon lite lugnare tapet och en vägg som man blir sådär barnsligt glad av. 

Tapet med rosa leopardmönster - Leopard - Intrade
Prickig tapet med djur - Animals - Från Midbec
Barntapet med - Luftballonger - Lenvole
Blå tapet med fåglar - Rice - Från Rice
Härliga barntapeter från Rice
Tapet med fjärilar - Butterflies & Dragonflies - Från Cole & Son

En mer avskalad färgpalett skapar lugn

I inredningsreportage ser man ofta avskalade barnrum utan leksaker. Tyvärr är verkligheten ofta en annan men genom att använda sig av sobra, lugna och kanske lite dammiga färgtoner på tapeterna skapar man en känsla av lugn. Lugn behöver dock inte betyda enfärgat. Dessa ljuvliga mönstrade barntapeter nedan ger pågrund av sina dova färger ändå ett lugnt och harmonskt intryck till barnrummet.

 

Tapeter till barnrummet behöver heller inte vara barnsliga. Ofta kan man skapa något unikt genom att använda tapeter, avsedda för en helt annan miljö. En vacker fransk romantisk toile-tapet blir bedårande till barnrummet.  

Rosa tapet med fåglar - Buddy Birds - Från Boråstapeter
Tapet med isbjörnar - Polarn - Från Boråstapeter
Barntapet med prickar - Confetti - Från Majvillan
Tapet med blommor - Ava - Från Sandberg
Blå barntapet med hus - Kaspar - Från Sandberg
Grön tapet till barnrum - Blommor - Från Sandberg

Ett urval av våra populära barntapeter

Manuel Canovas L'envol
Tapet
2 235 kr
Ferm Living Rabbit
Tapet
895 kr
Jane Churchill March Hare
Tapet
875 kr
Sanderson Ballet Shoes
Tapet
650 kr
Midbec Animals
Tapet
495 kr
Rice Rice
Tapet
985 kr
Pip Pip de Jouy
Bildtapet
1 590 kr
Pip
Ferm Living Cloud
Tapet
895 kr
Sian Zeng Dino
Tapet
4 995 kr

Topp-10 populäraste färgerna till barnrum