Inspiration / Beata Heuman stilen

Inspireras av Beata Heuman

Inredningsarkitekten Beata Heuman fortsätter att skapa personliga och unika inredningar runt om i världen. Lantligt, engelskt, personligt, vågat, färgstarkt och - alltid med en twist. Det är svårt att sammanfatta Beata Heumans stil i en mening men den är alltid full av fantasi. Vi inspireras ofta av hennes projekt. Hennes välkända citat ”Every room should sing” är nog det som bäst förklarar hennes personliga stil. I hennes bok står att läsa modejournalisten Diana Vreeland citat:  ”A little bad taste is like a nice splash of paprika. We all need a splash of bad taste – it’s hearty, it’s healthy, it’s physical. I think we could use more of it. No taste is what I’m against.” Detta citat är också spot-on vad gäller denna personliga inredningsstil som många älskar så mycket.

 

Här har vi samlat några av de tapeter, tyger och färger som vi tycker kan passa in i stilen. Men eftersom stilen uppmuntrar till att vara just personlig och inte utgår från några exakta regler, så är det även det vi vill uppmuntra - välj det du själv gillar - inte det andra har!

 

Beata Heuman inredningsstil tapeter och tyger

Färgstarkt med en twist

Färgblock blandas med mönstrade tyger och texturer. Klassiska stolarna från Gemla samsas med platsbyggda möbler. Här ett projekt signerat Beata Heuman.

 

Beata Heuman inredningsstil Orange Aurora Little Greene

Oväntade färger

Ofta får bloggare och inredare frågor om exakta färgkoder i deras bilder men gå istället på de färger som du själv gillar, mår bra av och som passar just ditt rum. Här en rosaorange färg från Little Greene.

 

Beata Heuman inredningsstil randiga tyger och kuddar

Randiga tyger

Mönstermixa med ränder, rutor och blommor. Ränder är perfekt till kuddar, hissgardiner, dynor och möbler. Välj en färg och stil du gillar!

Beata Heuman inredning vardagsrum med bokhylla

Beata Heumans vardagsrum

Inredarens egna vardagsrum där hon adderat en bokhylla som fått dela av i ett utrymme som tidigare var ett enda stort rum. Bokhyllans gröna insida ger en personlig karaktär till rummet.

 

Beata Heuman inredningsstil tapeter och tyger

Insidan räknas

Måla det oväntade - det skapar en komplett känsla och ger ett mer exklusivt uttryck. Här är insidan av ett kök fått en mörkare ton av Dock Blue 252. Allt i snickerifärger från Little Greene.

 

Beata Heuman inredningsstil tapeter och tyger

Klassiskt rutigt tyg

Man ser ofta Beata addera rutiga textilier till inredningen. Använd till köksdynan i köket, hissgardinen i hallen eller kanske kudden i den gröna soffan?  Här en klassisk ruta från Ian Mankin.

 

Beata Heuman stil med tapeter och tyger

Maxa och våga

Gillar du blått så våga använda dig av det i din inredning. Varför inte köra en starkare vågad rand - ingen minns en fegis. Kombinera med blommönstrade kuddar i olika former och glöm inte dukar, mattor och plädar för en komplett look.

 

Beata Heuman inredningsstil tapeter och tyger

Mix & unmatch

Låt det matcha lagom. Planera för det oförväntade och använd färger du gillar. Har du ett mörkt rum som behöver livas upp - gult är magiskt bra för just det! Här med tapeter från Pierre Frey och Astrid & Rudolf.

 

Beata Heuman Every Room Should Sing bok

Every Room Should Sing

Beata Heuman bok är ett måste i varje hem som gillar hennes sätt att inreda. Den ger inspiration till att inreda personligt. 

 

Beata Heuman klara starka färger i kök

Färgsätt i grönt och blått

Kombinera starka och klara färger med naturliga material som marmor och trä. 

 

Beata Heuman skåp med moln Fornasetti tapet Nuvolette

Tapet på skåp

Detta skåp från Beatas inredningsprojekt, har tapetserats med ikoniska tapeten Nuvolette från Fornasetti. 

 

Beata Heuman målat kök i grönt

Blandade material

I denna inredning av Beata Heuman har hon använt naturliga material som marmor och stråtapet. Allt i kombination med ett vackert grönt kök. Mässingskranen är pricken över i:et!

 

Beata Heuman tavlor

Konst på tapeten

I Beatas inredningar syns ofta tavlor och denna tapet tycker vi fungerar bra som back-drop när konsten ska få ta mer plats. I sina projekt använder hon sina egna målningar, svensk nutida konst och äldre historisk konst. 

 

Beata Heuman inredningsstil tapeter och tyger

Historiska detaljer

Det historiska och klassiska ger karaktär som är svår att återskapa. Beatas inredningar har ofta spår av historiska detaljer som ger en extra fin känsla till inredningen. Här med tapet från Nina Campbell.

Beata Heuman inredningstil småmönstrade tapeter och tyger

Småmönstrat

Beata använder sig av olika tapeter och mönster i alla sina inredningar, och ofta ser vi både stora och små mönster samtidigt.  

 

Beata Heuman inredningsstil tapeter och tyger

Våga blanda

Beatas stil är allt annat än statisk perfektion utan hon bjuder alltid på det oväntade. Varför inte blanda starka toner från Farrow & Ball med romantiska tapeter från GP & J Baker?

 

Beata Heuman stil med tapeter och tyger och lampor

Lampskärmar och detaljer

En inredning är komplett först när detaljerna är på plats och är det någon som är expert på just det är det Beata Heuman. Ingenting lämnas åt slumpen. Här den fantastiska tapeten Edelweiss från Långelid / von Brömssen

 

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER