Inspiration / Tapeter till vardagsrum

Tapeter till vardagsrum

Inspireras av olika vardagsrum och se vad tapeter kan göra för att skapa känsla och stämning till ett rum. Nedan ser du exempel på några vardagsrumstapeter att välja mellan när du ska inreda. Har du ändå svårt att välja? Ring oss eller kom in i vår butik på Västra Hamngatan i Göteborg, så hjälper vi gärna till. Vi har även inredare som kan hjälpa dig med hela ditt inredningsprojekt, från början till slut, med val av allt ifrån tapeter och gardiner till möbler och mattor. 

Beige tapet Cornucopia från Långelid / von Brömssen. En mönstrad tapet som passar bra i vardagsrum, här kombinerat med klassiska beige möbler och blå detaljer.

Beige tapet till vardagsrum

Mönstrad tapet med lugn färgton som matchas fint mot blått och grönt. Här tapeten Cornucopia från Långelid / von Brömssen.

Klassisk gammaldags tapet i gråblå ton till vardagsrum. Här tapeten Honeysuckle & Tulip från William Morris.

Grå tapet till vardagsrum 

Klassisk gammaldags tapet i gråblå ton till vardagsrum. I sin moderna färgställning passar den även till avskalade moderna hem. Här tapeten Honeysuckle & Tulip från William Morris.

Tapeten Dream Forest från franska Au fil des Couleurs som fondtapet i vardagsrum.

Fondtapet i vardagsrum

Skapa effekt med en sober fondtapet som delar av rummet och skapar en exklusiv och moderna känsla. Här tapeten Dream Forest från franska Au fil des Couleurs. 

 

Ett vardagsrum fullt av liv med jordnära färger och material. Här blandas småmönstrade tapeten Lilja och den mönstrade tapeten Pomona från Midbec.

Vardagsrum i fil

Ett vardagsrum fullt av liv med jordnära färger och material. Här blandas småmönstrade tapeten Lilja och den mönstrade tapeten Pomona från Midbec. Kombinationen av de bägge tapeterna binder ihop de rummen till en vacker helhet. 

 

Inspireras av färg och form med den ikoniska tapeten Palm Leaves från ikoniska Cole & Son. En eklektisk stil som skapar effekt, här kombinerad med detaljer i guld.

Modern tapet till vardagsrum

Inspireras av färg och form med den ikoniska tapeten Palm Leaves från ikoniska Cole & Son. En eklektisk stil som skapar effekt.

 

Vardagsrum i klassisk Svenskt Tenn-stil med tapeten Aurora av Josef Frank.

Färgglatt vardagsrum

I klassisk Svensk Tenn-stil har detta vardagsrum fått tapeten Aurora av Josef Frank.

Enfärgad grön tapet, tapeten Sten från Sandberg, som här bryts av med en beige färg, stylead med moderna detaljer i guld.

Enfärgad tapet

Enfärgad tapet som här delats av med två olika färger för en modern effekt. Här tapeten Sten från Sandberg.

Tapeten Malin från Sandberg, här i kombinerad matsal och vardagsrum med svart och trärena möbler.

Matsal i vardagsrummet

Att ha matsalen i vardagsrummet är vanligt och genom att använda sig av tapeter kan du dela av utrymmen och skapa en hemtrevlig känsla som inbjuder till långa middagar. Här tapeten Malin från Sandberg.

 

Ljus tapet Lene med grafiskt mönster från Sandberg, här i ett vardagsrum i sekelskiftesstil.

Modernt i sekelskifte

Ett vardagsrum i denna sekelskifteslägenhet har här fått en modern och ljus känsla med tapeten Lene från Sandberg. Tapeten beställs per kvadratmeter.

Vardagsrum med en grön tapet som här blandats upp med moderna och trendiga material och möbler som tex soffan i linne, skinnstol och glasbord, här tapeten Othilia från Midbec.

Retro i modern stil

Vardagsrum med en grön tapet som här blandats upp med moderna och trendiga material och möbler som tex soffan i linne, skinnstol och glasbord. Här tapeten Othilia från Midbec.

 

Ett elegant vardagsrum i grått, här med tapeten Ebru från Zoffany, som här kombinerats med off-black och ljusare lister. De sobra tonerna skapar hotellkänsla i vardagsrummet.

Grå tapet med mindre mönster

Ett elegant vardagsrum i grått som här kombinerats med off-black och ljusare lister. De sobra tonerna skapar hotellkänsla i vardagsrummet. Här tapeten Ebru från klassiska Zoffany.

Vardagsrummet inrett med en färgstark tapet, Delphinium från Långelid / von Brömssen, med ståtliga riddarsporrar som är arrangerade i en vas. Randiga tyger på gardiner och detaljer i rotting ger en maxad look.

Våga mixa mönster

Ingen minns en fegis och ibland känner man bara för att ta i. Varför inte inreda vardagsrummet med en färgstark tapet med ståtliga riddarsporrar som är arrangerade i en vas. Blanda med randiga tyger på gardiner för en maxad look. Bryt av med naturliga material som rotting. Här tapeten Delphinium i grönt från Långelid / von Brömssen.

 

Populära tapeter som passar i vardagsrummet


Josef Frank Aurora Tapet
Tapet
1 500 kr

Sandberg Charlotta Tapet
Tapet
1 255 kr
Sandberg Raphael Tapet
Tapet
1 255 kr
Boråstapeter Ros & Lilja Tapet
Tapet
999 kr
Designers Guild Surimono Tapet
Tapet
1 150 kr

Cole & Son Verdure Tapestry Tapet
Tapet
8 880 kr
Cole & Son Boscobel Oak Tapet
Tapet
2 410 kr
William Morris & Co Pimpernel Tapet -30%

Sanderson Caverley Tapet
Tapet
1 520 kr
Nina Campbell Foret Tapet
Tapet
2 595 kr
Boråstapeter Myrtle Tapet
Tapet
999 kr

William Morris & Co Marigold Tapet
Tapet
1 675 kr
Sandberg Brita Tapet
Tapet
793 kr
Sandberg Lykke Misty Blue Tapet
Tapet
940 kr
Sandberg Brita Tapet
Tapet
793 kr

Sandberg Brita Tapet
Tapet
793 kr
Sandberg Jon, Indigo blue Tapet
Tapet
940 kr
Sandberg Idun Misty Blue Tapet
Tapet
1 097 kr

Boråstapeter Linen Oat Tapet
Tapet
449 kr
Boråstapeter Dusty Denim Tapet
Tapet
449 kr
Sandberg Faded Passion Tapet
Tapet
359 kr

Lisa Bengtsson Free Tapet
Tapet
1 250 kr
Sandberg Vinnie Linen Tapet
Tapet
1 097 kr

GP & J Baker Eltham, Ochre Tapet
Tapet
2 815 kr
GP & J Baker Flora, Blush Tapet
Tapet
2 625 kr

Så väljer du tapet till vardagsrummet

När du ska välja tapet till vardagsrummet så rekommenderar vi att utgå från din personliga stil och rummets förutsättningar. Ett litet rum kan öppnas upp rent visuellt med ljusa färger, en mörkare nyans skapar direkt en mysig, elegant och effektfull stämning medan en färgglad, mönstrad tapet ger ett iögonfallande första intryck.

 

Att färger påverkar oss positivt har väl ingen missat, men många väljer ofta bort färg i sin heminredning av rädsla för att det ska bli för mycket, att det är svårt att matcha med övrigt möblemang eller av oro för att snabbt tröttna på val av färg och mönster. Är du osäker på val av tapet så är du alltid välkommen att kontakta oss på info@engelskatapetmagasinet.se så hjälper vi dig hitta rätt. Du kan också anlita en av våra inredare om du behöver hjälp med att få till helheten i inredningen. Färgglada tapeter skapar effekt och bidrar på ett enkelt sätt till att skapa den stilen du vill ha, oavsett om det är sekelskiftesstil, retro, modernt eller lantligt. Vi slår ett slag för att använda sig av färger i sitt vardagsrum och ett enkelt sätt att göra detta på är att välja en färgglad tapet. En färgglad tapet behöver inte betyda starka färger och mycket mönster, det finns mycket på färgskalan att välja mellan. Blått och grönt är till exempel klassiska färger på vardagsrumstapeter – de ger ett harmoniskt och lugnt intryck utan att bli för mycket.

 

Är du ute efter en mer neutral färgskala så hittar du rätt tapet hos oss. Ljusa tapeter skapar ofta en exklusiv och jordnära känsla i hemmet. Kombinerat med öppna ytor och mycket ljusinsläpp så får du ett ljust rum som känns trivsamt att leva i. Med rätt val av möbler, textilier och noga utvalda detaljer så kan du med en neutral bas skapa en personlig stil i hemmet. Välj mellan mönstrade och enfärgade tapeter i olika nyanser av vitt, grått, beige, brunt och sotigt svart.

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER