Stäng
Inspiration / Randiga tapeter

randiga tapeter är tidlöst elegant

Ränder på tapeten är något som aldrig går ur tiden. Randiga tapeter passar lika fint både till den gustavianska stilen som till nordisk elegans. Den kan vara dramatisk men också ge ett lugnande intryck. Med hjälp av randiga tapeter kan man skapa nya dimensioner i rummet på ett effektfullt sätt. Väljer man lodräta ränder ger det illusionen av högre i tak. I de lite mindre utrymmena kan man sätta en randig tapet på tvären istället för att få intrycket av ett större och bredare rum.  På så vis upplevs rummet rymligare. 

 

TOPPLISTA | VÅRA POPULÄRASTE RANDIGA TAPETER

INSPIRATION | RANDIGA TAPETER 

Hur ska man då tänka när man väljer bland alla randiga tapeter? En randig tapet blir sällan för mycket, även om du väljer en mer dramatisk variant. På grund av den förutsägbarhet som finns i mönstret skapas det näst intill alltid automatiskt ett lugnande intryck för ögat när du använder dig av en randig tapet. Vi har nedan skapat tre olika bildkollage med olika stilar och utvalda tapeter som passar utmärkt till varje stil. 

 

Inred med klassiska randiga tapeter

Den klassiska randiga tapeten går aldrig ur tiden. Vare sig det är breda, smala och lodräta eller vågräta ränder känns det helt rätt. Randiga tapeter tenderar att ge ett cleant och sofistikerat intryck. Vill du däremot vara lite mer vågad så kör på en klassisk randig tapet fast i någon starkare färg. 

Randig tapet - Gustav - Från Sandberg
Randig tapet - Jasper Stripe - Från Cole & Son
Randig tapet - Polo Stripe - Från Cole & Son

Historiska ränder med känsla

Efter rokokons korta men intensiva glansperiod uppstod en motrörelse som åter hyllande de klassiska idealen. Rokokon representerade det lekfulla och oregelbundna. Den gustavianska stilen däremot karakteriserades av stränghet och symmetri. Man behöll visserligen elegansen och lättheten men gav den en tillstramad form. Blomstermotiven som var ett så utmärkande drag inom rokokons formvärld fanns kvar men blomslingorna stramades till och bands genom linjeornament och girlanger. Särskilt berömda blev de fransktillverkade s k panoramatapeterna, där motivet utan upprepning täckte alla väggarna i rummet. Ett hundratal av dessa prakttapeter letade sig upp till Norden och finns på våra slott och herrgårdar.

Randig tapet - Cambridge Stripe - Från Cole & Son
Randig tapet - Slottsteatern - Från Boråstapeter
Randig tapet - Drottningholm - Från Boråstapeter

Våga lite mer med grafiska ränder

Med grafiska ränder på tapeterna skapar du ett lite mer unikt uttryck i ditt hem än när du använder dig av de klassiska mönstren. På dessa tapeter finner du att ränderna inte är helt raka eller följer ett förutsägbart mönster, är uppbyggda av andra mindre mönster eller kombineras med mönster av för exempel djur eller blommor. 

Randig tapet - College Stripe - Från Cole & Son
Randig tapet - Hackney Empire - Från House of Hackney
Randig tapet - Österbro - Från Sandberg
Cole & Son College Stripe
Tapet
1 250 kr
Manuel Canovas Aristote
Tapet
2 685 kr

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 15% online. 

Läs mer

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter. Snabb och smidig leverans.

Läs mer

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig gärna direkt.

Läs mer

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer