Inspiration / Gardintyger

Gardintyger

Att använda gardiner i hemmets alla rum är just nu mer populärt än någonsin. Trots att de ett kort tag var näst intill frånvarande i svenska hem, är de nu tillbaka för att stanna. Hos Engelska Tapetmagasinet hittar du linnetyger, sammetstyger, bomullstyger och andra tyger på metervara som alla passar att sy upp gardiner av. Är du osäker på val av gardintyg så är du alltid välkommen att kontakta oss.

 

Att välja kvalitet på gardintyg

Vilken kvalitet på tyg du ska välja till ditt rum beror helt på vilken stil och känsla du är ute efter samt vad det är för rum och hur du använder det. En sammetsgardin stänger ute mer ljus och skapar en lyxig, ombonad atmosfär medan ett tunt linnetyg skapar en luftig och ljus inredning. För hotellkänsla är det vanligt att välja två olika kvaliteter genom att till exempel kombinera en tung sammetsgardin med ett luftigare tyg. Har du frågor kring vilken kvalitet som passar bäst i ditt rum så är du varmt välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

 

Sy upp gardiner av tyg på metervara

Idag väljer fler och fler att själva sy upp eller låta oss sköta sömnad på egenvalda gardintyger. Detta för att utbudet av gardintyger är betydligt större än de färdigsydda gardiner som finns på marknaden idag. Dessutom får du lyxen att detaljstyra allt från material till mönster och mått utefter dina behov. Du får därav en helt unik gardinlösning och en perfekt chans att förnya din inredning med personlig prägel. Du kan även välja gardintyger med speciella egenskaper för ditt ändamål som inte bara skapar karaktär och rumskänsla utan även fungerar till exempel ljuddämpande. Hos oss hittar du gardintyger från klassiska linnelängder till mönstrade sammetsgardiner. Alla tyger köps på metervara och finns i enkel och ibland även i dubbel bredd. I vår butik i Göteborg har vi gardintyger från alla de stora tygleverantörerna och i vår webbshop visar vi ett urval av dessa. Nedan presenterar vi ett urval av våra gardintyger i olika stilar.

 

Ett urval av våra mest populära gardintyger 

Ett urval av våra enfärgade gardintyger

Enfärgade gardintyger finns i mängder av olika färger. När du väljer ett enfärgat gardintyg är det materialet som till största del styr vilken känsla du får i rummet. Väljer du till exempel ett grovt linnetyg får du en mer rustik känsla i rummet, medan om du väljer ett sammetstyg skapar det en helt annan atmosfär. Tillsammans med den övriga inredningen är därför materialet på gardinerna en viktig pusselbit för att skapa den perfekta balansen. Våra gardintyger finns i många olika kvalitéer och från mängder av kända varumärken som bland annat: William Morris & Co, Baker, House of Hackney, Designers Guild och Villa Nova.

Designers Guild Cassia Tyg -15%
Tyg
1 096 kr
Romo Linara Clay Tyg
Tyg
840 kr
Designers Guild Cassia Tyg -15%
Tyg
1 096 kr

Ett urval av våra blommiga gardintyger

Att använda sig av en blommig gardin är ett enkelt sätt att piffa upp vilket rum som helst då, man alltid kan förlita sig på att ett blommigt gardintyg adderar extra liv och rörelse.
I vilken grad, och i vilket uttryck det ska ta, styr du såklart genom de olika mönster som går att välja mellan. Ett mer gammaldags mönster med dova färger passar till exempel utmärkt i stugan på landet samtidigt som ett färgstarkt, stormönstrat gardintyg kan fungera lika fint i ett modernt vardagsrum som i ett gammaldags sovrum.

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER