Inspiration / Blommiga tapeter

Blommiga tapeter | Inspiration och topplista

De senaste åren har vi sett en starkt uppgående trend och ett ökat intresse för botaniska mönster på tapeter. Vi ser en tydlig uppgång av allt ifrån dramatiska och nästan mystiska mönster, till de klassiska botaniska mönstren som alltid funnits vid vår sida. Mönstren varierar mellan allt från småblommigt och sobert till multifärgat och storblommigt. Oavsett vad du är ute efter kommer du garanterat att hitta en blommig favorit hos oss. 

 

Topplista | Våra 12 mest populära blommiga tapeter

INSPIRATION | Blommiga tapeter i olika stilar

Med en vacker blommig tapet har du skapat en bas för din inredning. Plockar du dessutom in blommor och växter skapas det en harmoni i kontrast till många av de raka linjer som oftast finns som grund i de flesta hem idag. Vi slår ett slag för att låta väggarna blomstra i ditt hem! Lite inspiration kring olika stilar att jobba med i hemmet vad gäller blommiga tapeter ser du nedan. Känner du att du behöver ytterligare hjälp att hitta den perfekta tapeten till ditt hem? Slå oss en signal eller kom in i vår butik på Västra Hamngatan i Göteborg så hjälper vi dig mer än gärna!

 

Blommiga tapeter med mörka och dramatiska mönster 

Tillsammans med mörkare toner blir det både dramatiskt och vackert med stora blommor på tapeten. En stor favorit är den mörka, pampiga tapeten Midnight garden, från House of Hackney. Denna ser du i mitten av de tre inspirationsbilderna under. En fantastisk blommig tapet som skapar ett dramatiskt djup till rummet bara genom sina mörka färger. Denna tapet fungerar fint till en fondvägg då den nödvändigtvis inte behöver mer plats för ge skapa ett ordentligt intryck, samtidigt som den lever ut sin fulla potential på rummets alla fyra väggar. Vi ser nu mängder av nya mönster med dessa dramatiska blommor, nedan ser du ett urval ur vårt sortiment.

Blommig tapet - Artemis - Från House Of Hackney
Blommig tapet - Midnight Garden - Från House Of Hackney
Blommig tapet - Le Poeme De Fleurs - Från Designers Guild

Sobra skandinaviska blommor på tapeterna

Den skandinaviska ljusa inredningsstilen med inslag av naturmaterial som ljust trä, marmor och sten är fortfarande mycket aktuellt och tillsammans med mässing och blonda toner har det skapat en egen stil. Att använda sig av en sober blommig tapet kan passa otroligt bra i denna typ av inredning och kan faktiskt vara just det där lilla extra som får allt annat att falla på plats. Vi har framförallt många småblommiga tapeter som passar just denna inredningsstil men även en del stormönstrade tapeter gör sig otroligt fint i denna miljö. Då pratar vi om de ljusare varianterna, oftast med vit bakgrund och blommor i ljusa pastellfärger. Nedan ser du några exempel på tapeter som kan förhöja känslan och ge en harmonisk helhet till den sobra skandinaviska inredningen.

Blommig tapet - Growing Garden - Från Sandberg
Blommig tapet - Carnation Garden - Från Boråstapeter
Blommig tapet - Botanica - Från Emma Von Brömssen
Josef Frank Stjärnmattan Tapet
Tapet
1 500 kr
Sandberg Maja Tapet
Tapet
940 kr
Sandberg Maskrosen Pink Tapet
Tapet
1 097 kr
Sandberg Maja Tapet
Tapet
940 kr
MissPrint Snowdrops Tapet
Tapet
1 399 kr

Tidlösa klassiska tapetmönster med blommor

Klassiska blomstertapeter med orientaliska inslag som kan vara rogivande eller spännande beroende på i vilken miljö de används. Våren är oftast en brytpunkt som för många innebär grönska, ljus och liv. En helt fantastisk säsong med andra ord, som genom små förändringar, blir enkel att välkomna in i hemmet. Blommor skapar en fräsch och naturlig känsla. Kombinera med krispigt vita tulpaner och byt ut de tunga textilierna till lättare material som tillåter maximalt ljusinsläpp. En klassisk blommig tapet går aldrig ur tiden. 

Blommig tapet - Celestine - Från Colefax & Fowler
Blommig tapet - Chinella - Från Tres Tintas
Blommig tapet - Peony & Blossom - Från Baker

Färgstarka tapeter i pastell med handmålad känsla

Är du ute efter en blommig tapet som känns lite mer levande? Då kan en av dessa tapeter passa dig perfekt. Med stora blommönster som slingrar sig över väggen skapar dessa tapeter ett helt unikt intryck som garanterat drar blickarna åt sig. Dessa tapeter ger en känsla av att blommönstret blivit handmålat på plats och där charmen ofta ligger i att gå bort ifrån alla raka linjer och regler. Det faller sig därför även naturligt att använda sig av många vackra färger på dessa tapeter och då ofta pastellfärger. Se några exempel nedan.

 

Blommig tapet - Masterpiece - Från Intrade
Blommig tapet - Aubriet - Från Designers Guild
Blommig tapet - Seraphina - Från Designers Guild

Historiska blommönster på tapeter

De historiska mönstren, och då framförallt med blommor, har alltid varit populärt på tapeter. William Morris är ett av de varumärken som har ett otroligt utbud av blommiga tapeter med historiska mönster. Storsäljaren Pimpernel, inte minst. Under 1880-talet och jugendperioden var det vanligt med slingrande växter och en reaktion på industrialismens snabba produktioner gjorde att man istället upphöjde det genuina hantverket. Just nu är det trendigare än någonsin med dessa historiska mönster som blir ett bra komplement till vår skandinaviska, relativt strama, inredning. 

Blommig tapet - Brooke House - Från Little Greene
Blommig tapet - Chrysanthemum - Från William Morris
Blommig tapet - Rosenholm - Från Sandberg

Blommiga tapeter i retrostil

Blommiga tapeter i retrostil är en trend som står sig stadigt år efter år. I kombination med gammaldags möbler i trä har du en oslagbar match för dig som gillar en retro inredningsstil. Med klassiska retromönster kommer dessa 40- och 50-talstapeter ofta med klara färger och ljuvliga pasteller. Perfekt till sommarstugan eller till ett vardagsrum fylld med härliga loppisfynd. 

Blommig tapet - Juniflora - Från Sandberg
Blommig tapet - Vårklockor - Från Josef Frank
Blommig tapet - Tollslända - Från Boråstapeter
Boråstapeter Anita Tapet
Tapet
499 kr
Abigail Borg Foxtail Lily Tapet
Tapet
2 450 kr
Neisha Crosland Culpeper Tapet
Tapet
1 650 kr
Svenskt Tenn Eldblomman grå Tapet
Tapet
1 500 kr
Boråstapeter Rabarber Tapet
Tapet
999 kr
Midbec Ann Tapet
Tapet
899 kr
Ann
Josef Frank Aurora Tapet
Tapet
1 500 kr
Abigail Borg Muscari Tapet
Tapet
2 450 kr

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Mer rabatt ju mer du handlar. Få upp till 15% i mängdrabatt online.
LÄS MER

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter.
Snabb och smidig leverans.
LÄS MER

Betala med Klarna

Välj mellan Swish, kort, faktura och delbetalning.
LÄS MER

Personlig service

Ring eller maila oss.
Vi hjälper vi dig gärna direkt.
LÄS MER