Stäng

Den industriella stilen

Den industriella trenden fortsätter att pryda våra hem. Ursprungligen från alla ombyggda loft och industrilokaler i New york. Dessa moderna tapeter med marmor, tegelstenar och plankor är populärt att inreda med, gärna i kombination med mjukare textilier och färgval. Blanda gärna gammalt och nytt i en behaglig färgskala så får du störst effekt av de råa ytorna på väggarna

 

Rå materialkänsla på moderna tapeter

Tycker du att det känns lite drastiskt att ge sig på väggputsen, finns det nu naturtrogna tapeter man kan använda i hela huset. För en mer avskalad och rå känsla i rummet kan man välja en modern tapet, eller en färg åt det betongrå hållet. Den grå nyansen är något vi fortsätter se på väggarna. Tapeten Kalk från Sandberg finns i fyra färgställningar. Finns i kollektionen "Skog" som är inspirerad av människans allt större längtan efter naturen. Vår önskan att lämna den livliga staden och ta sig till platser där vi kan andas ut och ta en paus från den urbana online existensen. Vill man satsa på en mer rustik karaktär kan man tapetsera med träplankor, tegel.

Industritapet grå - Kalk - Från Sandberg
Industritapet - Rost - Sandberg
Industritapet - Kalk - Från Sandberg
Industritapet med tegelmönster - Tegel - Från Midbec
Tapet med formler - Newton - Från Andrew Martin
Industristil tapet tegelstenar - Tegel - Midmec

3D-EFFEKT PÅ TAPETEN 

Oasvett om det ska se ut som bockat plåt, tegelvägg eller brädvägg så finns det alltid tapeter som efterliknar verkligheten. Varumärken som Andrew Martin, Osborne & Little och Midbec har många tapeter med impitationer material. Ett riktigt bra exempel är den populära plåttapeten Ponti från Osborne & Little ger en stående vågig effekt. Den finns i tre olika nyanser. 

3d tapet trellismönster - Jali Trellis - Från Cole & Son
3D grafisk guldtapet - Jourdain - Från Designers Guild
3D tapet med ränder - Ponti - Osborne & Little
Tapet med frimärken - Penny Post - Från Andrew Martin
Industritapet imitation - Jacobean - Andrew Martin
Industritapet med neonskyltar - Metallbokstäver med lampor - Från Midbec

IMPRESSIONISTISKA TAPETER

Impressionismen uppstod i Frankrike under mitten av 1800-talet och rörelsens namn var inspirerat av namnet på och idéerna bakom Monets målning Impression - Soluppgång (1872). Impressionistiska målningarförsöker fånga det omedelbara intrycket av verkligheten och de snabbt flyende ögonblicken. Det samma gäller tapeterna, som inspirerats från denna stil. Idag finns det tapeter med denna typ av mönster från bland annat Jessica Zoob, Designers Guild, Intrade med flera. Till exempel är tapeten Corneille från Designers Guild (ur kollektionen Jardin des vars mönster är inspirerad av den suggestiva illustrationskonsten från 1700-talets botanister. Tapeterna i kollektionen är eleganta tolkningar av flora och fauna.

Industri tapet blommor - Pleasure garden - Från Jessica Zoob
Industritapet - Monet - Från Midbec
Industritapet - Jardin De Plantes - Från designers Guild

Tapeter som passar den industriella stilen

Sandberg Rost
Tapet
690 kr
Jessica Zoob Dreaming
Tapet
7 275 kr
Osborne & Little Ponti
Tapet
1 750 kr
Designers Guild Corneille
Tapet
2 915 kr
Sandberg Kalk
Tapet
690 kr

Midbec Bambumönstrad
Tapet
440 kr
Anna French Braxton Texture
Tapet
1 135 kr
Designers Guild Marmorino
Tapet
1 225 kr
Andrew Martin Jacobean
Tapet
1 395 kr

Designers Guild Marmorino
Tapet
1 225 kr
Designers Guild Michaux
Tapet
910 kr
Sandberg Sten
Tapet
690 kr