Inspiration / Industri

Den industriella stilen

Rå materialkänsla på moderna tapeter

Den industriella trenden fortsätter att pryda våra hem. Ursprungligen från alla ombyggda loft och industrilokaler i New york. Dessa moderna tapeter med marmor, tegelstenar och plankor är populärt att inreda med, gärna i kombination med mjukare textilier och färgval. Blanda gärna gammalt och nytt i en behaglig färgskala så får du störst effekt av de råa ytorna på väggarna

 

Tycker du att det känns lite drastiskt att ge sig på väggputsen, finns det nu naturtrogna tapeter man kan använda i hela huset. Vill man satsa på en mer rustik karaktär kan man tapetsera med träplankor, tegel.

 

Sandberg rost tapet

Tapeten Rost från Sandberg

3D-EFFEKT PÅ TAPETEN 

Den populära plåt tapeten Ponti från Osborne & Little ger en stående vågig effekt. Den finns i tre olika nyanser. Osborne & Little har ett enastående rykte för kvalitet och kreativitet.

 

Ponti Osborne & Little

Tapeten Ponti från Osborne & Little 

 

IMPRESSIONISTISKA TAPETER

Corneille från Designers Guild ur kollektionen Jardin des Plantes vars mönster är inspirerade av den suggestiva illustrationskonsten från 1700-talets botanister. Tapeterna i kollektionen är eleganta tolkningar av flora och fauna.

 

Tapeten Corneille från Designer Guild

 

SKAPA INDUSTRIKÄNSLAN MED TYGER OCH FÄRG i MODERN STIL

För att addera ett mjukare intryck till det råa, avskalade kan man använda sig av textilier eller kanske en enfärgad väggfärg för att få ett lugnare helhetsinttryck. Tyget Fresco är ett jacquardvävt linne tyg från Jessica Zoob, tyget har melerad effekt i olika gråa nyanser. Farrow & Ball är ett känt engelskt företag som tillverkat tapeter och färger. Färgen håller högsta kvalitet och är vattenbaserad.   

 

     

 Bild1) Tyget Fresco från Jessica Zoob  Bild 2) Väggfärgen Shadow White 282 från Farrow & Ball

 

RÅA YTOR SKAPAR LIV

För en mer avskalad och rå känsla i rummet kan man välja en modern tapet, eller en färg åt det betongrå hållet. Den grå nyansen är något vi fortsätter se på väggarna. Tapeten Kalk från Sandberg finns i fyra färgställningar. Finns i kollektionen "Skog" som är inspirerad av människans allt större längtan efter naturen. Vår önskan att lämna den livliga staden och ta sig till platser där vi kan andas ut och ta en paus från den urbana online existensen.

 

 Sandberg kalk  

Bild 1) Tapeten Kalk från Sandberg

 

Andrew Martin är en känd engelsk designer som är känd för sina annorlunda och intressanta mönster. Trianon är en stilfull tapet med franskt klassiskt panelmönster i 3D-effekt.Tapeten basket är en tapet med industriell känsla med hyllor av trådkorgar. Finns i två fantastiska vintagefärger här i oxiderat metall.

 

 Basket Andrew martin  

 Bild 1) Tapeten Basket från Andrew Martin Bild 2) Tapeten Trianon från Andrew Martin

 

MODERNA TAPETER I BUTIK OCH WEBSHOP

Tapeter i industristil har kommit mycket det senaste åren och det finns många varianter från bland annat Intrade, Midbec, Tapetterminalen och Sandberg och Boråstapeter. Är det något särskilt mönster eller känsla du är ute efter så maila oss gärna en bild så kan vi ta fram liknande till dig, som du inte hittar i vår webshop. Vår duktiga personal är bara ett samtal bort. Ring oss gärna på 031-711 98 50, maila på info@engelskatapetmagasinet.se eller sväng förbi butiken mitt i centrala Göteborg

Tapeter som passar den industriella stilen.

Designers Guild Marmorino
Tapet
1 225 kr
Jessica Zoob Dreaming
Tapet
7 275 kr

Osborne & Little Ponti
Tapet
1 750 kr
Midbec Bambumönstrad
Tapet
440 kr
Sandberg Kalk
Tapet
690 kr
Designers Guild Marmorino
Tapet
1 225 kr

Sandberg Rost
Tapet
690 kr
Sandberg Sten
Tapet
690 kr
Designers Guild Michaux
Tapet
910 kr
Anna French Braxton Texture
Tapet
1 135 kr

Andrew Martin Jacobean
Tapet
1 395 kr
Designers Guild Corneille
Tapet
2 915 kr

 

 

 

 

 

Enfärgade tapeter

Enfärgade tapeter

Se mer och handla här >>

 

 

tapetprover

Tapetprover

Du kan beställa prov på de flesta tapeter och tyger hos oss. Gör beställningen direkt under tapeten eller tyget du är intresserad av.

 

NYHETSBREV

Din e-postadress: *
Genom att använda detta formulär samtycker jag till att de personuppgifter jag uppgett registreras och behandlas i syfte att kunna hjälpa mig med mitt ärende. Behandlingen följer integritetspolicyn hos Engelska Tapetmagasinet AB.
Stäng