Inspiration / Grafiska tapeter

Grafiska och geometriska mönster

GRAFISKA OCH GEOMETRISKA TAPETER

De senaste åren har vi sett en trend med mycket grafiska mönster på både tapeter och övrig inredning. I olika kombinationer ger det helt olika känsla. Det är en typ av mönster vi kommer se under lång tid framöver men där de ständigt ändrar skepnad beroende på sitt uttryck. Här presenterar vi några av de mest populära stilarna när just grafiska och geometriska tapeter används.

 


 

    

SÄTT STILEN

Grafiska mönster med skarpa kontraster och större mönster skapar dramatik och det kan bli riktiga "conversation-pieces". Kanske kan ett annars vitt hem piffas upp med en elegant inramning i trappan eller på gästtoaletten. Med starka färger och kontraster skapas både ett dramatiskt och glatt uttryck. Sofistikerat, lite vuxet och ger en viss twist. Det kan också vara tydligt som stilsättare på tex hotell, restauranger, receptioner eller butiker.

Boråstapeter Vertigo
Tapet
799 kr
Designers Guild Dufrene
Tapet
935 kr
Cole & Son Apex Grand
Tapet
1 295 kr
Designers Guild Laroche
Tapet
975 kr
Cole & Son Apex Grand
Tapet
1 295 kr
Mimou Mayfair
Tapet
995 kr

 

 

LJUVA PASTELLER

De alltid aktuella ljuva pastellerna passar både i barnrummet eller den lite mer skandinaviska inredningsstilen med ljusa träslag. Det kan kännas både barnsligt och retro på samma gång. Som ofta med tapet så handlar det om vad man väljer att kombinera tapeten med. Den rosa tapeten nedan är ett tapetmönster designat av Arne Jacobssen och kan passa både barnrum, walk-in-closet eller en välkomnande hall. Med rätt detaljer så skapas det personliga.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 VÅGA LITE MER

Som med mycket annat inom inredning så tycker vi att om man vågar lite mer än man tror, så brukar det bli bra. Att hålla igen och köra på "safe" blir oftast också lite tråkigare. Mönster kan skapa en unik känsla i tex en matsal eller i ett mindre utrymme och man ska inte vara rädd att sätta tavlor på denna typ av tapet så att det blir ett avbrott mot allt det geometriska. Det finns också en hel del tapeter av det svartvita, grafiska håller där bland annat Sandberg, Ferm har några riktigt fina. 

 

Tapet med luftballonger från Fornasetti   

Bild 1) Tapeten Angel från Ferm Living.

  

HANDLA TAPETER I VÅR BUTIK ELLER WEBSHOP

I vår butik och webshop har vi mängder med grafiska tapeter i alla prisklasser och utföranden. Vill du ha hjälp av vår duktiga personal finns vi bara ett samtal bort. Ring oss gärna på 031-711 98 50, maila på info@engelskatapetmagasinet.se eller sväng förbi butiken mitt i centrala Göteborg

Ett urval av våra grafiska tapeter

Orla Kiely Linear Stem
Tapet
950 kr
Boråstapeter Berså
Tapet
799 kr
Cole & Son Riviera
Tapet
995 kr
Majvillan Alice
Tapet
835 kr
Mimou Nippon
Tapet
795 kr

Ferm Living Half Moon
Tapet
750 kr
Boråstapeter Trapez
Tapet
799 kr
Romo Pintura
Tapet
785 kr
Erica Wakerly Fan
Tapet
995 kr
Fan
Nobilis Jakarta
Tapet
1 795 kr

Nobilis Lacets
Tapet
1 865 kr
Sandberg Hagalund
Tapet
870 kr
Sandberg Prisma
Tapet
3 320 kr
Sandberg Kira
Tapet
780 kr
Cole & Son Acacia
Tapet
990 kr

Sandberg Robin
Tapet
780 kr
Nobilis Wynwood
Tapet
1 685 kr

Stäng