Stäng

Farrow & Ball introducerar 9 nya färger

 

20 September 2018 lanserar Farrow & Ball 9 nya kulörer. Att ta fram nya kulörer är en varsam process som påbörjas av Farrow & Balls kreativa chef, Charlotte Cosby och färgansvariga Joa Studholme. Tillsammans arbetar de fram de nya kulörerna genom att blanda färger för hand, och de lägger ner mycket tid på att hitta de exakt rätta nyanserna. Allt ska även passa perfekt in i Farrow & Balls vackra färgpalett. Varje kulör har en egen historia bakom sig och fungerar bra med väl valda kulörer från Farrow & Ball. Nyheterna innehåller både mjuka neutrala toner men också starkare färger. Nedan presenterar vi de nya färgerna och du kan handla alla i butiken eller här i vår webshop >>

 

SCHOOL HOUSE WHITE No. 291
En soft off-white som påminner om färgen som används i skolhus. Passar perfekt tillsammans med Shadow White, Shaded White och Drop Cloth, som alla ska kännas som vita toner, men som har betydligt mer djup. Accentfärger som passar fint är till exempel Light Blue No.22 och Oval Room Blue No.85. 

 

Farrow and Ball School House White No 291

  

TRERON No. 292

En mörkare version av deras klassiska färg Pigeon, som har fått sitt namn av den gröna sorten av duvarten. Även om färgen känns klassisk och passar fint i historisk miljö, är den även vacker i moderna miljöer där man använder mycket naturliga material. Vackra accentfärger är tillexempel Mahogany No.36 och Cinder Rose No.246. 

 

Farrow and Ball Treron No 292

 

JITNEY No 293
Denna avslappnade och sandiga ton, ligger kulörmässigt mellan den traditionella färgen Oxford Stone och den gråare tonen Elephant's Breath. Jitney ger en dämpad känsla som ska påminna oss om lata dagar vid stranden. Det är också därför den har fått sitt namn efter från bussarna (som kallas Jitney) som tar New York-borna ut från den heta staden, till stränderna i The Hamptons. Använd den gärna tillsammans med accentfärgerna Dead Salmon No 28 och Tanner's Brown, för en varm känsla i inredningen. 

 

Farrow And Ball Jitney No 293

 

PAEAN BLACK No. 294
Denna georgiskt inspirerade svarta nyans har en ton av rött i sig. Färgen ger en känsla av den där vackert röda tonen som ofta äldre psalmböcker har i England. Paen är namnet på en lovsång och har fått ge namn åt denna vackra, varma rödsvarta ton. För att skapa en mjuk färgskala så passar den väldigt fint tillsammans med Peignoir No. 286 samt Sulking Room Pink No. 295. Accentfärger som passar fint till är Preference Red No. 297 och Green Blue No. 84.

 

Farrow And Ball Paean Black No 294

 

SULKING ROOM PINK No. 295
En dämpat rosa ton med mycket värme. Färgtonen ger en romantisk och feminin känsla med sin pudriga ton. Namnet Sulking Room, är det engelska ordet för franskans boudoir. Den feminina känslan blir bäst när den kombineras med mörkare färger som Railings eller Dove Tale.  Den dämpade känslan i tonen gör det även enkelt att kombinera med andra färger, som till exempel Peignoir No. 286 och Charleston Grey No. 243. Accentfärger skapar mer djup i rummet är till exempel Inchyra Blue No 289 och Vardo No. 288.

 

Farrow And Ball Sulking Room Pink No 295 rosa

 

Farrow And Ball Sulking Room Pink No 295 rosa väggfärg  Rosa väggfärg Farrow And Ball Sulking Room Pink No 295

 

RANGWALI No. 296
Rangwali är en exotisk och vibrerande rosa färg. Namnet har den fått efter det puder man så entusiastiskt kastar under färgfestivalen Holi i Indien. Med sitt svarta pigment har den intensiva färgen också fått ett vackert djup. Rangwali kan användas för att addera färg i de mest oväntade platser, som till exempel insidan av ett skåp, eller utsidan av ett badkar.  För en mjukare och lugnare känsla, kombinera färgen med Middleton Pink No. 245 och Ammonite No. 274. Använd gärna accentfärgerna Stone Blue No. 86 och Down Pipe No. 26.

 

Farrow And Ball Rangwali No 296

 

PREFERENCE RED No. 297
En djupaste och rödaste av alla Farrow & Balls kulörer. En klassiskt röd färg från barocken. Den kan användas tillsammans med någon av de ljusare tonerna med rött i sig, men den blir allra häftigast om den kombinerad med Paean Black No. 294 och Sulking Room Pink No. 295. Accentfärger som fungerar fint är Hague Blue No. 30 och Charleston Gray No. 243.

 

Farrow & Ball Preference Red No 297

 

BANCHA No. 298
Denna olivgröna ton är uppkallad efter japanska teblad (Bancha) som uppges ge en känsla av säkerhet. Den sobra tonen skapar ett lugn - vilket görs allra bäst när den kobineras med dämpat ljusrosa och bruna toner. Exempel på accentfärger är Hay. No 37 och Oval Room Blue No. 85.

 

Farrow and Ball Bancha No 298

 

 

DE NîMES No. 299
En elegant och jordnära blå ton som kan användas till mycket - som till exempel en köksö eller väggarna i ett ljust och luftigt vardagsrum. Färgen har fått sitt namn efter de klassiskt blå arbetskläderna som ursprungligen tillverkades i den franska staden Nîmes.

 

Farrow & Ball de Nimes No 299

Handla de nya kulörerna

Håll dig uppdaterad

Följ oss på Instagram

Följ @Tapetmagasinet på Instagram och ta del av vår värld fylld med tapeter, inspiration och inredningsglädje.

Till vår Instagram

Mängdrabatt

Hos oss får du mer rabatt ju mer du handlar. Upp till 15% online. 

Läs mer

Fri frakt

Vi har fri frakt på tapeter. Snabb och smidig leverans.

Läs mer

Personlig service

Ring eller maila oss, så hjälper vi dig gärna direkt.

Läs mer

Smidig betalning

Betala smidigt med swish, kort, faktura eller delbetalning.

Läs mer