Stäng

inred med blommor på tapeten

De senaste åren har vi sett en starkt uppgående trend och ett intresse för botaniska mönster. Mycket dramatiska, nästan mystiska mönster men också i många andra skepnader. Det finns dramatiska mönster, historiska och även en hel del mer avskalade och klassiskt svenska mönster. Här visar vi några av de mest starka trenderna. Med en vacker botanisk tapet har du skapat en bas för din inredning. Plockar du dessutom in blommor och växter skapas det en harmoni i kontrast till ett vanliga möbler kanske mer kantiga former. Behöver du piffa upp ditt hem är ett enkelt sätt att göra det, att fixa nya kuddar till soffan. Blomstrande kuddar kan göra stor skillnad. Låt väggarna blomstra i ditt hem! Några riktigt fina tapeter med blommor hittar du här.

Blomsterprakt på väggarna

Tillsammans med mörkare toner blir det både dramatiskt och vackert med stora blommor. Vi ser mängder av nya mönster med dessa dramatiska blommor. 

Blommig tapet från House of Hackney
Blommiga tapeter från House of Hackney
Blommig tapet från Rubelli
Rubelli Lady Roxana
Tapet
8 660 kr
Sandberg Aurélie
Tapet
1 060 kr

SOBRA SKANDINAVISKA BLOMMOR

Den skandinaviska ljusa stilen med inslag av naturmaterial som ljust trä, marmor och sten är fortfarande mycket aktuellt och tillsammans med mässing och blonda toner har det skapat en egen stil. Här är några exempel på tapeter som kan förhöja känslan och ge en harmonisk helhet.

Blommig tapet från Sandberg
Blommig tapet från Boråstapeter
Blommig tapet skandinavisk stil
Josef Frank Stjärnmattan
Tapet
1 000 kr
Sandberg Growing Garden
Tapet
1 665 kr
Boråstapeter Flora
Tapet
549 kr
Josef Frank Söndagsmorgon
Tapet
1 000 kr

TIDLÖSA KLASSISKA TAPETMÖNSTER 

Klassiska blomstertapeter med orientaliska inslag som kan vara rogivande eller spännande beroende på i vilken miljö de används. Våren är oftast en brytpunkt som för många innebär grönska, ljus och liv. En helt fantastisk säsong med andra ord, som genom små förändringar, blir enkel att välkomna in i hemmet. Blomster införlivar en fräschet samtidigt som det skapar en naturlig känsla. Kombinera med krispigt vita tulpaner och byt ut de tunga textilierna till lättare material som tillåter maximalt ljusinsläpp.  

Klassisk tapet med blommor
Klassisk tapet med blommor
Klassisk tapet med blommor
Sanderson Sweet Bay
Tapet
895 kr
Sanderson Clementine
Tapet
1 075 kr
Colefax and Fowler Celestine
Tapet
1 435 kr
Tres Tintas Chinella
Tapet
4 590 kr

FÄRGSTARKA TAPETER I PASTELL MED HANDMÅLAD KÄNSLA

En av de vackraste blomstermönstren som någonsin gjort på tapet är tapeten Viola från Designers Guild. Stormönstrad och med en känsla av att vara målad direkt på väggen. 

 

Blommig tapet från Intrade
Blommig tapet från Designers Guild

HISTORISKA BLOMSTERMÖNSTER PÅ TAPETER

Under 1880-talet och jugendperioden var det vanligt med slingrande växter och en reaktion på industrialismens snabba produktioner gjorde att man istället upphöjde det genuina hantverket. Just nu är det trendigare än någonsin med dessa historiska mönster som blir ett bra komplement till vår skandinaviska, relativt strama, inredning. 

Blommig tapet från Little Greene
Blommig tapet från William Morris
Blommig tapet från Sandberg
William Morris Chrysanthemum
Tapet
1 125 kr
Sandberg Rosenholm
Tapet
1 170 kr
William Morris Pimpernel
Tapet
950 kr
Duro Viktoria
Tapet
735 kr

FINA RETROTAPETER

Somrigt 40- och 50-talstapeter med klara färger och ljuvliga pasteller. Perfekt till sommarstugan.

Blommig retrotapet från Sandberg
Blommig retrotapet från Josef Frank
Blommig retrotapet